Trupa lui Leo Grozavu a arătat și în meciul cu FC Hermannstadt, pierdut cu 1-3 (0-1), duminică, în Copou, în etapa a II-a a Superligii, aceleași lacune în apărare ca și în runda inaugurală, iar lăudabila dorință de a etala un fotbal ofensiv, pe placul spectatorilor, se cam izbește de resursele destul de limitate ale unor jucători departe de a fi acomodați cu ritmul Superligii.

Față de meciul din prima etapă, 0-2, în deplasare, cu CFR Cluj, Grozavu l-a titularizat în locul neinspiratului Jankov pe tânărul Ailenei în poartă, a patra variantă pe acest post, iar ca fundaș dreapta pe Kouadio în locul ezitantului Martac, jucător care nici măcar n-a prins lotul, situație în care au mai fost Mogoș, cel care până la venirea lui Gheorghiță era considerat prima opțiune pentru locul rezervat jucătorului Under 21, și Militaru, unul din cele șapte transferuri ale verii. La mijloc a apărut Itu în locul lui R. Ion, iar față de meciul de la Cluj-Napoca s-a încercat dispunerea brazilianului Jatoba cât mai aproape de ceilalți trei mijlocași.

Poli Iași a fost însă de la început incomodată de presiunea pe care era nevoită s-o suporte din partea formației adverse, iar de construcție nu prea era timp. Obișnuiți cu ritmul scăzut din eșalonul secund, mijlocașii lui Grozavu au fost nevoiți să ia rapid decizii de pasare, ajungând de nevoie să apeleze la devieri care nu prea și-au atins scopul. Hermannstadt a fost mai tot timpul prima la minge, jucătorii săi au cam câștigat duelurile individuale, iar dacă adăugăm pasele simple greșite de Poli și mingile pierdute ușor de jucătorii săi ajungem la un tabloul sugestiv privind calitatea construcției.

Din nimic a apărut șutul pe jos al lui Roman, din afara careului, care a lovit bara din stânga portarului Letica, iar la faza următoare am asistat în minutul 11 la deschiderea scorului. Itu a bâlbâit o minge în terenul advers, pentru care luptase și stoperul Fl. Ilie, minge care însă a ajuns la Kouadio la mijlocul terenului, dar acesta a ratat complet pasa spre propriul portar! Neguț a interceptat, a intrat în careu, a așteptat să vină Balaure din dreapta spre centru, Fl. Ilie s-a repliat greu, fundașul stânga Șerban a fost la fel de neatent ca la Cluj-Napoca, așa că mijlocașul dreapta de la Hermannstadt a plasat cu latul, fără șanse pentru Ailenei.

Formația oaspete a continuat să se apere tăios aglomerând zona centrală, așa că Gheorghiță și-a încercat norocul în lateral, aproape de linia de fund, când a trecut balonul printre picioarele stoperului Stoica, dar a finalizat, din unghi, în plasa laterală, când poate mai indicată era o pasă în fața porții, deși atacantul Harrison era destul de bine marcat! Gheorghiță a rămas activ, a demonstrat că se și poate apăra în jumătatea adversă, dar Harrison, lipsindu-i spațiile din jocul cu CFR, și-a arătat limitele.

Poli Iași a mai avut în prima repriză o lovitură liberă dintr-o poziție favorabilă, dar executant a ajuns Șerban, care a trimis mult peste poartă! Repriza s-a încheiat cu Hermannstadt pe contraatac, dar Alhassan a trimis peste transversală!

Grozavu a încercat să dinamizeze jocul, dar și să aducă un plus de vivacitate în apărare. Vașvari, rămas cam în urma jocului, și Itu, care putea fi lejer eliminat în prima repriză pentru cele două intrări mult prea dure în jumătatea adversă, au fost înlocuiți la pauză cu Marchioni și R. Ion. Roman și Jatoba au făcut schimb de locuri, dar mijlocașii ieșeni au arătat că nu știu încă să se apere grupat, iar despre faza din minutul 58 ar putea spune că s-a petrecut în timp ce stoperul Fl. Ilie se accidentase cu câteva secunde înainte la centrul terenului și lipsea din dispozitiv. Marchioni i-a luat locul în centrul liniei de fundași, Roman i-a lăsat mult prea mult timp ce gândire lui D. Iancu (deși o consistentă mână de ajutor putea să ofere și Jatoba), care a avut suficient timp să pregătească pasa decisivă spre Balaure, plecat de data aceasta prin fața lui Șerban, rămas, inexplicabil, pironit, preferând jocul la ofsaid, iar fotbalistul de la Hermannstadt l-a executat pe Ailenei!

Fl. Ilie a ieșit accidentat, fiind înlocuit cu Tincu, moment în care a intrat pe teren și brazilianul Phelipe, în locul lui Harrison. Phelipe a jucat în stânga, a arătat că stăpânește mai multe detalii din fotbalul natal decât Jatoba, a trimis mai întâi cu latul pe lângă poartă dintr-o poziție cumva similară cu aceea din care Balaure deschidea scorul, însă în minutul 73, bine găsit de R. Ion, l-a depășit cu multă finețe lângă linia de fund pe Mino și a pasat ideal în fața porții, meritul lui Jatoba fiind că a urmărit faza și a finalizat cu poarta goală!

Era timp pentru ca Poli Iași să încerce egalarea, motiv pentru care Grozavu l-a trimis pe teren și pe Vojtus, în locul lui Roman, dar când jocul părea să se așeze a intrat R. Ion cu talpa pe glezna lui Mino, în apropierea careului advers, și a fost imediat eliminat! Echipa ieșeană n-a putut face față șocului, membrii galeriei, așa cum au promis, n-au susținut-o din cauza schimbării siglei, iar Hermannstadt a zburdat în voie până la final, trecându-și în cont încă un gol (călcâi G. Iancu) și două transversale!

Înfrângere fără drept de apel. Pot fi invocate câteva momente nefericite, inclusiv erori de arbitraj, amănunte care contează mult în economia jocului unei nou-promovate, dar Hermannstadt a fost evident superioară. Grozavu a încercat să-și așeze jucătorii în sisteme care să dea roade, dar se pare că nu există deocamdată sistem pentru actualii jucători ca ei să dea randament și în Superligă. Grozavu a încercat să joace cât mai spectaculos cu putință, să atace, pentru a mulțumi publicul, dar echipa, în afara neputinței de a se apăra ca grup, a contabilizat destule faulturi cauzate de intrări întârziate.

Nu sunt convins că toți jucătorii din lot se vor acomoda în câteva săptămâni cu ritmul Superligii, iar Grozavu nu cred că este foarte dispus să construiască o formație defensivă. Sunt anunțate veniri de fotbaliști pentru această săptămână, diseară fiind așteptat un fundaș central. Despre toți jucătorii care vor veni se vorbește c-ar fi peste media Superligii și că vor pune consistent umărul la menținerea echipei în primul eșalon, obiectiv pe care Grozavu a fost nevoit să-l accepte după ce nu i-au fost aduși în timp util fotbaliștii pe care i-a cerut.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Noul Renault Clio poate fi comandat la prețuri începând cu 14.300 de euro!

2 thoughts on “Poli Iași rămâne mult prea vulnerabilă în apărare! Înfrângere fără drept de apel!

  1. Buna ziua, in primul rand sistemul de 4,4,2 nu mai este, de mult, de actualitate.Un sistem 4,4,3 este mai ofensiv si mai bun. S apoi trebuie si jucatori sa se adapteze sistemului. In primul rand echipa este una mediocra, fara valori , daca nu ai nici valori si nici determinare sa te lupti de fiecare minge, nu ai ce cauta in fotbalul de azi. Sa ne fie clar. Nu i vad destul de bine daca nu schimba modificarea.

  2. Să sperăm cu ceva întăriri mai bune,vom reuși să facem față în Superligă, dar începutul de campionat ne-a pus pe gânduri,iar dacă se continuă așa vom fi candidată sigură la retrogradare!
    Păcat că finalul campionatului din liga a 2-a,ne dădea speranțe certe în Superligă, dar până la urmă s-a vazut diferența de la o ligă la alta,care este ca de cer la pământ!
    Vom vedea ce va urma și vom fi cu totii optimiști împreună cu antrenorul Leo Grozavu!
    Speranța moare ultima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *