Antrenorul Leo Grozavu spunea săptămâna trecută că sunt așteptați jucători noi în Copou, fotbaliști care să facă diferența. Pe lângă cele trei posturi de care se mai vorbise – fundaș central, mijlocaș și atacant -, apăruse și cel de portar în discuție, însă înfrângerea cu FC Hermannstadt, 1-3, duminică, în Copou, în etapa a II-a a Superligii, a determinat conducerea clubului să-și reconsidere din temelii strategia și să aducă fotbaliști pe orice post, fiind evident că echipa trebuie considerabil întărită.

Iar săptămâna a început bine în Copou în privința jucătorilor noi. Primul a ajuns fundașul central Nicolas Samayoa (28 de ani), care are treisprezece prezențe în echipa națională a Guatemalei, pentru care a debutat în 2018. Are și pașaport SUA, în vara lui 2018 ajungând ca împrumut la Las Vegas. N-a apucat să debuteze în MLS, primul eșalon din SUA, iar din 2019 a jucat în țara natală, la Comunicaciones. Are trofee, are selecții la echipa națională care nu încape în prima sută mondială a clasamentului FIFA și vine la Iași să pună în ordine o linie de fundași dezamăgitoare în primele două etape.

Claudiu Belu-Iordache (30 de ani) a ajuns și el în Copou și, ca și în cazul lui Samayoa, doar vizita medicală îl mai desparte de semnarea angajamentului cu Poli Iași. O încântare ca fundaș dreapta când juca pentru Politehnica Timișoara, cariera lui Belu-Iordache, cu foarte mici excepții, n-a fost însă cea anticipată, deși a jucat pentru formații importante. Acum vine la Iași după ce în ultimele două sezoane a fost legitimat la Rapid București, unde însă a cam stat în umbra lui Onea, dar poate că n-a uitat de tot fotbalul pe care-l etala la Timișoara și chiar la Astra.

Rapid pare a fi o sursă de jucători pentru Poli Iași. De săptămâni bune s-a tot vorbit de fundașul central Paul Iacob (27 de ani), dar parcă tot mai aproape de Iași este mijlocașul Andrei Ciobanu (25 de ani), format de Gheorghe Hagi la Viitorul, semifinalist cu România Under 21 la Campionatul European din 2019! Posesorul unui șut foarte bun de la distanță, Ciobanu ar putea întări linia de mijlocași, considerată și ea deficitară după primele două meciuri.

„Vor veni jucători, pe mai multe posturi. Avem nevoie de mijlocași, de atacant, de fundași, de portar. Aducem și fundaș stânga. Primele etape ne-au arătat unde ne situăm, avem nevoie de întăriri pe tot terenul. Publicul așteaptă jucători valoroși și îi vom aduce. Învățăm din greșeli, ne vom întări. Este nevoie de răbdare și încredere și vom reuși ca echipa să arate tot mai bine de la meci la meci”, ne-a declarat Cornel Șfaițer, președintele Consiliului de Administrație al grupării din Copou.

Fundașul stânga ar putea proveni tot de la Rapid. Florin Ștefan (27 de ani) nu pare a reprezenta o opțiune viabilă pentru antrenorul Cristiano Bergodi. Văzut și el nu chiar cu mulți ani în urmă o soluție pentru echipa națională, Fl. Ștefan a petrecut trei sezoane la Sepsi Sf. Gheorghe, iar la Rapid a fost transferat în 2022 de la CFR Cluj, grupare la care a lucrat un campionat sub comanda lui Dan Petrescu.

Șfaițer a tot fost auzit spunând după promovare că va fi foarte atent în campania de transferuri, pentru că „nu avem voie să greșim”. Întrebat dacă a greșit până acum vreun transfer, a considerat că răspunsese deja când a menționat că echipa trebuie serios întărită, iar referitor la jucătorii ce nu arată disponibilități pentru a face saltul de la Liga 2 la Superligă a precizat că nu face analize după doar două etape, dar și febra în care s-a intrat de duminică în Copou în privința transferurilor este iarăși un răspuns.

Reamintim transferurile efectuate până acum de Poli Iași: portarul Celeadnic (nici n-a debutat într-un joc oficial), fundașul central Fl. Ilie (nu oferă suficientă siguranță), fundașul stânga Șerban (ezitant, neatent), mijlocașul Militaru (n-a prins lotul la cele două meciuri), atacantul Gheorghiță (promițător), precum și brazilienii Jatoba (autorul singurului gol ieșean, dar cu multe datorii) și Luis Phelipe (talentat, exuberant, rezervă în ambele dispute).

Citiți și: Design frapant și aspirații premium pentru Noul Hyundai Santa Fe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *