Iașul va găzdui la final de octombrie un concurs de sabie inclus în circuitul european. Prima ediție a „Trofeului Iașului” a fost organizată anul trecut la patru categorii de vârstă, dar de data aceasta se concentrează doar pe Under 14, individual și pe echipe. Un pas înainte pe care organizatorii se încumetă să-l facă de parcă ei înșiși ar fi pe planșe și și-ar pregăti atacul pentru tușa decisivă!

Competiția care își propune să aducă circa o sută de concurenți la fiecare din cele două probe individuale, masculin, respectiv feminin, se va desfășura în Sala Polivalentă pe 28 (individual fete și echipe masculin) și 29 octombrie (individual băieți și echipe feminin). Ediția a II-a a „Trofeului Iașului” va fi organizată de ACS Prosperitatea Iași și va fi inclusă în proiectul „Speranță pentru performanță 2023”, proiect susținut și co-finanțat de Consiliul Județean Iași.

„Mulțumim Consiliului Județean Iași și Federației Române de Scrimă pentru tot sprijinul! Vom avea sportivi din mai multe țări. Am început deja să lansăm invitațiile. Vor veni din Bulgaria, Grecia, din Italia și din Polonia, dar și din Turcia, Germania și Spania. Vrem ca această competiție să devină din ce în ce mai puternică. Deocamdată avem resurse pentru Under 14, dar, cu timpul, Iașul și-ar putea propune mai mult. Va fi un concurs frumos, sper să avem un public cât mai numeros și mizez foarte mult și pe implicarea partenerilor locali”, ne-a declarat Andrei Moldoveanu, antrenor de sabie la ACS Prosperitatea Iași.

Citiți și: Iașul nu putea lipsi din planurile Eldrive România și Square 7 Properties! Sunt studiate două variante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *