Foarte multă informație de calitate la conferința de presă organizată de Poli Iași joi în Copou înaintea meciului de duminică, din deplasare, cu Farul Constanța, programat de la ora 18:30 în contul etapei a III-a a Superligii, chiar între partidele pe care trupa lui Gheorghe Hagi le va susține cu armenii de la Urartu (turul este programat joi, de la ora 20:30), în Conference League. Nu doar disputa cu campioana en-titre a fost atinsă, ci multe alte subiecte, cu răspunsuri ieșite din stereotipurile cu care ne-a cam obișnuit fotbalul autohton.

Răzvan Tincu a fost reprezentantul unui vestiar care încearcă să-și revină după primele două înfrângeri ale sezonului (0-2, în deplasare, cu CFR Cluj, și 1-3, acasă, cu FC Hermannstadt), un vestiar care a cunoscut câteva fețe noi în această săptămână, fiind însă doar începutul pentru o primenire consistentă a lotului ce număra la ultimul joc oficial șapte jucători noi. Acum sunt deja zece cu cei trei înregimentați săptămâna aceasta, iar lista va fi îmbogățită, nefiind însă deloc exclus ca măcar unul din jucătorii transferați în vară să nu mai intre în vederile antrenorului Leo Grozavu.

„Ne așteaptă un meci greu, vom întâlni o echipă bună, dar care n-a început cu dreptul parcursul său european. Mergem la Constanța pentru un rezultat pozitiv, dacă nu gândim așa… Am convingerea că vom arăta mai bine după cele două înfrângeri suferite până acum. N-au fost tocmai binevenite, dar, statistic, echipa a jucat bine, a avut posesie, a fost agresivă. Am primit însă cinci goluri în primele două meciuri, în general pe greșeli din lipsă de comunicare. Orice jucător nou este binevenit în vestiar și-l vom ajuta să se integreze cât mai repede, iar cei care am promovat în Superligă trebuie să dăm totul pentru a demonstra că merităm în continuare să jucăm pentru Poli Iași”, a declarat Răzvan Tincu.

Experimentatul jucător evoluează pe postul de fundaș central, post considerat prioritar pentru a fi întărit atât la începutul campaniei de transferuri (principalul vizat fiind Iacob, de la Rapid), cât și în prezent, chiar dacă guatemalezul Samayoa a semnat deja cu Poli Iași. Se dorește încă un fundaș central valoros, poate chiar de picior stâng, deoarece doar Katanec este stângaci. Fl. Ilie este transferat în vară, iar dacă va veni al cincilea fundaș central devine evident că unul din cei patru va trebui să plece. La fel se discută despre postul de fundaș central, pentru care pista Fl. Ștefan (Rapid) nu este definitiv închisă, dar indiferent cine va veni va trebui să plece ori Șerban (adus în vară), ori Ștefanovici, dar ultimul are avantajul că poate fi folosit pe postul rezervat jucătorului Under 21. Mai mult, dacă vine Bordeianu (Universitatea Cluj), deși Grozavu s-a declarat sceptic că ar putea ajunge totuși la Iași, va trebui să plece ori Vașvari, ori Marchioni. Argentinianul a mai fost încercat și ca fundaș central, el fiind stângaci, dar concluzia a fost rostită de Leo Grozavu.

„Toți jucătorii sunt în pericol! Cum vine un jucător nou pe un post, cineva va trebui să plece. Chiar îmi pare rău că am avut dreptate când am spus că avem nevoie de întăriri masive pentru a ne descurca în Superligă”.

Din păcate, pe guatemalez nu va putea conta la Constanța, fiind în urmă cu pregătirea, iar Belu-Iordache are nevoie de patru-cinci săptămâni pentru a putea juca. Doar Ciobanu poate fi luat în calcule, deși Grozavu l-a avertizat că nu-i garantează locul de titular.

„I-am și spus că nu va juca înaintea lui Roman decât dacă mă va convinge că merită acest lucru. Dar dacă Ciobanu va ajunge titular, atunci și Roman își va ridica nivelul”, a precizat Grozavu.

Antrenorul își dorește practic o concurență benefică în rândul lotului, pentru ca fiecare dintre jucători să dea un randament cât mai bun cu putință atunci când este trimis pe teren și să încerce să nu-și mai piardă locul în echipă.

Deocamdată însă va trebui să se bazeze tot pe vechii jucători și nu va renunța să joace fără mijlocași laterali decât dacă va apela la sistemul 4-2-3-1, unul ce pare ceva mai potrivit pentru jucătorii pe care îi are la dispoziție.  

„Am în continuare încredere în jucătorii mei cu care am început pregătirea. Meciurile pierdute nu mi-au lăsat un gust prea amar, doar în privința rezultatelor. Pentru mine rămâne de neînțeles de ce intrăm în degringoladă imediat ce începe meciul! În ambele jocuri am primit gol mai devreme de minutul 15. Am comis însă prea multe greșeli copilărești pentru doar două meciuri. Suferim din punct de vedere mental, deoarece fizic suntem în primele 3, nu exagerez deloc. În ultimul meci, câțiva jucători au alergat la nivel de Liga Campionilor. Șerban a înregistrat peste doisprezece kilometri”.

Grozavu a adus vorba și despre bugetul pentru acest sezon, obiectivul stabilit fiind atingerea a 5 milioane de euro.

„Avem buget de partea a doua a clasamentului. M-aș bucura să putem atinge un buget de 4 milioane de euro. 5 milioane ar fi extraordinar, dar probabil doar pe hârtie ar putea fi realizabil”.

Antrenorul de la Poli Iași a estimat și când va putea echipa sa să ruleze la capacitatea maximă.

„Peste vreo patru săptămâni cred că vom putea alinia o echipă competitivă din toate punctele de vedere”.

Întăririle vor continua și vor viza posturi pe tot terenul, începând cu cel de portar, așa că în afară de Brînză va mai pleca unul din cei trei din lot – Jankov (titular cu CFR), Celeadnic (nici n-a apucat să debuteze) și Ailenei (titular cu Hermannstadt). Deși a venit Belu, se mai dorește un fundaș dreapta, de încă un stoper am mai spus deja, dar continuă negocierile pentru fundaș stânga. Se mai dorește încă un mijlocaș și un atacant, fără a-l lua în calcul și pe Bordeianu. Dacă nu vine fostul campion cu CFR Cluj, atunci vor fi aduși doi mijlocași. Ultimul post vizat este cel de atacant, așa că ajungem, dacă luăm în calcul și ultimele trei achiziții, la un total de zece jucători în afara celor șapte transferați până în această săptămână și mi-am adus aminte ce spunea Leo Grozavu când promovarea era deja rezolvată matematic.

„Vom avea nevoie de minimum zece jucători valoroși pentru a ne putea propune în Superligă un cu totul alt obiectiv decât evitarea retrogradării”.

Sursa foto/video: Poli Iași.

Citiți și: Design frapant și aspirații premium pentru Noul Hyundai Santa Fe!

1 thought on “Toți jucătorii de la Poli Iași sunt în pericol! Bugetul de 5 milioane de euro este realizabil doar pe hârtie!

  1. Felicitări pentru conferință și o abordare inovatoare pentru ca Poli Iași să câștige meciul cu Farul Constanța! Este inspirator să vezi echipa îmbunătățindu-și lotul și sperăm să aibă succes în viitoarele meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *