Trupa lui Leo Grozavu s-a antrenat vineri în Copou și a părăsit Iașul pentru meciul de duminică, de la ora 18:30, cu Farul Constanța, din a III-a etapă a Superligii. Poli Iași a pornit la drum cu toți jucătorii disponibili și suficient de pregătiți pentru înfruntarea de pe terenul campioanei en-titre. Menționăm că doar unul din cei patru jucători care au semnat săptămâna aceasta cu gruparea ieșeană a urcat în autocar.

Poli Iași a anunțat vineri că a obținut semnătura lui Mihai Bordeianu, mijlocaș central cu câteva campionate cucerite la CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu. Bordeianu vine de la Universitatea Cluj-Napoca, formație la care a stat însă doar o lună, dar care până la urmă a acceptat despărțirea. A trimis cam târziu actele jucătorului, iar acesta n-a putut fi făcut bun de joc pentru disputa cu Farul. Mijlocașul s-a antrenat vineri în Copou și a rămas la Iași, ca și alți doi noi jucători, fundașul dreapta Belu-Iordache și guatemalezul Samayoa, să se pregătească împreună cu antrenorul Costel Ilie, unul din cei doi „secunzi” ai lui Grozavu. La Iași au rămas și R. Ion, suspendat din cauza cartonașului roșu primit runda trecută cu FC Hermannstadt (1-3, în Copou), stoperul Fl. Ilie, accidentat tot în disputa cu formația sibiană, și portarul Jankov.

Cum la portarul Brînză s-a renunțat deja, Grozavu a plecat spre Constanța cu tot ce avea la dispoziție, inclusiv cu jucătorii care n-au prins loturile la primele două etape, dar și cu juniorul Hrib. Doi dintre ei nu vor încăpea nici de această dată pe foaia de joc, portarii deplasați fiind Ailenei, titular etapa trecută, și Celeadnic, care n-a apucat deocamdată să debuteze. Jankov pare să fi ieșit pentru moment din calcule după greșelile din meciul cu CFR (0-2, la Cluj-Napoca), dar Grozavu poate fi mult mai îngrijorat pentru linia de patru fundași, care a gafat în cascadă în primele două meciuri.

Stoperi vor fi Tincu și Katanec, pentru că altă variantă nici nu are la dispoziție, iar pe dreapta va apărea probabil Martac după ce Kouadio a gafat la faza din care Hermannstadt a deschis scorul. Pe stânga, soluțiile au rămas Șerban, mult sub așteptări, și Ștefanovici, cu statut Under 21. Toți jucătorii amintiți au însă ocazia să se autodepășească pentru a rămâne în continuare în atenția lui Grozavu, fiind cunoscut faptul că formația ieșeană caută să se întărească pe tot terenul!

Antrenorul de la Poli Iași pare tentat să folosească același sistem de joc ca în primele două etape. Trei din cei patru mijlocași probabil vor fi Vașvari (Marchioni), Roman și Jatoba și ar avea de ales între Itu și Hlistei. În atac, Gheorghiță va juca obligatoriu dacă nu va fi folosit Ștefanovici, dar dacă se va opta pentru titularizarea fundașului stânga poate că ar fi momentul ca Luis Phelipe să fie încercat alături de Harrison sau Vojtus. 

N-am spus nimic despre Ciobanu, el fiind singurul dintre cei patru jucători noi care are șanse să debuteze cu Farul. Grozavu a precizat că nu i-a garantat locul de titular, fiind jucător de profilul lui Roman, dar n-a exclus că ei ar putea juca și împreună. Greu de spus dacă totuși Ciobanu va fi titularizat, un alt aspect de care se va ține seama fiind nivelul de pregătire cu care s-a prezentat în Copou. 

Farul Constanța a câștigat ambele meciuri din campionat, dar a fost eliminată în preliminariile Ligii Campionilor, iar joi a câștigat la Ovidiu (scor 3-2, fiind condusă de două ori) prima manșă cu armenii de la Urartu, din Conference League, returul fiind programat pe 3 august. Poate fi speculat acest moment, dar pentru un rezultat favorabil trebuie pornit de la eliminarea greșelilor flagrante pe faza defensivă.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Renault Arkana facelift se prezintă cu Esprit Alpine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *