Trupa lui Leo Grozavu le propune propriilor suporteri o altă confruntare de calibru în cadrul play-off-ului Ligii 2 de fotbal. La o săptămână după ce marți le-a oferit promovarea matematică în compania Oțelului Galați, de această dată vine în Copou echipa care în cea mai mare parte a sezonului a deschis clasamentul, CSA Steaua București, grupare fără drept de promovare și cu care CSM Politehnica Iași și-a propus să încheie încă din antepenultima etapă conturile în privința ocupantei locului întâi. Partida se va desfășura miercuri, de la ora 19:00.

Leo Grozavu a spus încă de când a venit la Iași că nu acceptă altceva decât promovarea directă, însă când s-a văzut pe primul loc a spus că nu mai vrea deloc să-l cedeze, dar a fost nevoit să reziste o etapă pe 2 după neașteptatul egal din Copou cu Unirea Dej. Acum, CSM Politehnica Iași are un avans de patru puncte (53 față de 49) față de CSA Steaua cu trei etape înainte de final, iar o eventuală victorie ar țintui formația ieșeană pe primul loc indiferent de rezultatele ultimelor două runde. Să nu uităm însă că Leo Grozavu a declarat că vrea ca echipa sa să rămână până la final invincibilă, până acum adunând cincisprezece meciuri consecutive fără înfrângere. Deocamdată, însă, gândurile sale se îndreaptă doar spre confruntarea cu CSA Steaua.

„Suporterii ne-au încurajat foarte frumos în meciul cu Oțelul și s-a văzut cât de mult a contat sprijinul lor. Sunt convins că vor fi foarte mulți oameni în tribune, ceea ce ne obligă să avem determinare, să reușim o prestație bună. Dacă în meciul cu Oțelul ne-am asigurat promovarea matematică, îmi doresc ca tot în fața propriilor suporteri să închidem conturile în privința locului 1. Toți jucătorii au înțeles importanța partidei, iar mini-eșecul din deplasare, cu Gloria Buzău (n.r. – la care va mai face referire, mai jos) sper că i-a trezit”, a declarat Leo Grozavu în conferința de presă organizată marți, în Copou.

Ca și la jocul de la Buzău, când a fost egalată la 1 la ultima fază a meciului, CSM Politehnica Iași a anunțat câțiva jucători incerți. Toți absenții rundei trecute pe motive de ordin medial – Vașvari, Telcean, Plămadă, Katanec, Brînză – păstrează același statut, deși Grozavu a insistat că speră ca măcar unii dintre ei să poată fi recuperați până la ora jocului. A precizat că are nevoie de fiecare jucător valid pentru a le oferi suporterilor un meci reușit, dar a spus câteva cuvinte și despre tinerii ce tânjesc după mai multe minute în aceste etape de după promovarea matematică.

„Nu vreau să forțăm fotbaliștii care au probleme medicale, prefer un jucător apt sută la sută. Cei tineri sper că au înțeles foarte bine că trebuie să-și merite locul în echipă, trebuie să mă determine să le dau șanse să joace, nu doar de dragul de a-i debuta. Nu intru pe teren să fac experimente fără să câștig jocul, nici măcar dacă este unul amical sau de antrenament”.

Antrenorul de la CSM Politehnica Iași s-a referit și la egalul de la Buzău, mai ales la gafele de pe faza defensivă, acolo unde a sărit în ochi stoperul Lică, folosit în tandem cu Tincu la primul joc oficial după lunga sa perioadă de indisponibilitate.

„Am tot discutat situațiile și problemele de pe faza defensivă și am considerat că nu se vor mai repeta… A contat și faptul că am folosit un cuplu inedit de stoperi (n.r. – a fost cuplul cu care s-a început sezonul). La un fundaș se vede foarte ușor când greșește decisiv, însă Lică a avut și foarte multe intervenții bune în meciul cu Gloria”, a mai spus Leo Grozavu.

Întreaga conferință de presă o puteți urmări mai jos.

Citiți și: Totul despre Peugeot 2008 facelift și E-2008! Pas înainte privind designul, tehnologia și electrificarea! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *