Noua echipă de baschet a Iașului începe campionatul! Unde vei putea vedea meciul de duminică, în compania Universității Cluj-Napoca!

La două luni după anunțarea parteneriatului baschetbalistic dintre CS Politehnica Iași, CSS „Unirea” Iași și ACS Stomart Iași iată că a sosit și ora debutului oficial pentru noua echipă masculină de baschet a Iașului. Duminică, de la ora 13:00, formația pregătită de antrenorul Gabriel Clapon va primi în Sala Polivalentă vizita Universității Cluj-Napoca în prima etapă a Ligii I, al doilea eșalon autohton. Partida se va desfășura fără spectatori, dar va putea fi urmărită live pe canalul de YouTube politehnicaiasi.basketball, anunță CS Politehnica Iași pe pagina sa oficială pe Facebook.

„Revenim cu bucurie în campionatul de seniori cu o echipă bazată pe jucători tineri. Așteptăm o victorie și un joc bun cu Universitatea și sper ca formația să crească de la meci la meci. Gruparea adversă are un lot mai omogen, cu jucători de 20-25 de ani, dar avem și noi atuurile noastre”, a declarat antrenorul Gabriel Clapon pentru pagina oficială a grupării ieșene.

Lotul de jucători pe care se bazează CS Politehnica Iași este următorul: Liviu Rotariu, Alexandru Pădineanu, Horia Dragoslav, Matei Popa, Rareș Herghelegiu, Ștefan Florea, Alexandru Prodan, Adrian Ioniche, Andrei Cosoi, Ștefan Păduraru, Robert Butnaru, Mario Baciu și Rareș Băsescu.

„Obiectivul este clasarea în prima jumătate a ierarhiei de douăsprezece echipe. Primele patru se vor califica la turneul final, iar primele două vor promova în Liga Națională. În iarnă sper să putem întări echipa cu doi jucători europeni valoroși. Promovarea ar fi un obiectiv mult prea ambițios deocamdată, noi ne propunem ca tinerii noștri jucători să crească valoric, să vedem pe care dintre ei ne vom putea baza cu adevărat pentru sezonul 2022/2023. Abia din acel campionat vom avea cu totul alte așteptări și în privința rezultatelor”, a precizat team-managerul Ovidiu Stochici pentru pagina oficială a CS Politehnica Iași.

Formația noastră a susținut în Sala Polivalentă două meciuri amicale în urmă cu două săptămâni, impunându-se cu 73-68 și 77-76 în compania colegei de eșalon Ralph Brașov. 

„Avem o echipă foarte tânără, care are nevoie de ceva timp pentru a se omogeniza și pentru a lua pulsul meciurilor la seniori. Sperăm ca prin valoarea individuală a jucătorilor noștri să facem o surpriză frumoasă și să încântăm cu meciuri spectaculoase atât spectatorii, cât și oficialitățile care și-au arătat sprijinul pentru această echipă”, a declarat prof. Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, pe pagina grupării ieșene.

Gabriel Clapon, Ovidiu Stochici, Vasile Manole

Citiți și: CONCEPTUL HYUNDAI SEVEN VA OFERI PRIMELE DETALII DESPRE UN NOU SUV ELECTRIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *