La o săptămână după ce a fost închisă lista de înscrieri pe tabloul principal de simplu al „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, luni au fost cunoscute și cele zece perechi acceptate direct pe tabloul de dublu ce va conține șaisprezece cupluri.

Organizatorii vor acorda două wild-card-uri, iar patru echipe vor fi stabilite dintre jucătorii prezenți la Baza Sportivă Ciric, acolo unde începând de pe 11 și până pe 17 iulie se va desfășura a treia ediție a turneului cu statut Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro).

Singura pereche română acceptată direct este alcătuită din Marius Copil (31 de ani) și Victor Cornea (28 de ani), cel mai bine clasat în ierarhia ATP (locul 149) după retragerea lui Horia Tecău, care totuși va putea fi văzut jucând la Iași în meciul demonstrativ de miercuri, 13 iulie, ceilalți protagoniști fiind Andrei Pavel, directorul turneului ieșean, Horia Brenciu și Cornel Ilie.

Copil și Cornea participă săptămâna aceasta la „Salzburg Open”, ATP Challenger 125 (premii de 134.920 de euro), iar la simplu au pierdut amândoi în al doilea tur de calificări, cu mențiunea că Victor (1.317 ATP la simplu) l-a eliminat în primul tur pe Filip Jianu (20 de ani, 315 ATP). Ei nu fac însă pereche la dublu. Victor joacă alături de cehul Zdenek Kolar, deținătorul „Concord Iași Open” 2021 la simplu și care va veni la Iași să-și apere trofeul, însă în primul tur se vor confrunta cu principalii favoriți. Marius face echipă cu turcul Ergi Kirkin și vor debuta în compania favoriților nr. 2, austriecii Alexander Erler (24 de ani, locul 77 ATP la dublu) și Lucas Miedler (26 de ani, 86 ATP).

Brazilianul Felipe Meligeni a fost prezent la „Concord Iași Open” și la precedentele ediții, el fiind, alături de Orlando Luz, deținătorul trofeului la dublu. De această dată nu va juca împreună cu Luz, dar va face pereche tot cu un brazilian, Marcelo Demoliner.

Petros Tsitsipas (21 de ani), fratele celebrului Stefanos (23 de ani, locul 5 mondial la simplu), va juca alături de indianul Arjun Kadhe, principalii favoriți la Iași fiind chiar austriecii Erler și Miedler, doi din cei șase jucători din prima sută mondială la dublu prezenți la „Concord Iași Open” 2022. 

Calificările pentru tabloul principal de simplu se vor desfășura pe 10 și 11 iulie, iar precalificările încep miercuri, 6 iulie, Sebastian Gima și Dan Tomescu fiind principalii favoriți la câștigarea concursului pentru a primi o invitație în calificări.

Citiți și: Totul despre Noile Citroën C4 X și Ë-C4 X: eleganță de fastback, rafinament de sedan, atitudine de SUV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *