Trei din cei patru tenismeni ieșeni ce ar putea fi văzuți la „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, sau la „BCR Iași Open”, turneu WTA 125, au jucat săptămâna trecută și s-au remarcat în proba de dublu.

Matei Onofrei (16 ani), care de nouă luni se pregătește la o academie de tenis din Franța, a jucat la „Dyadora Trophy”, la Timișoara, un J4 din circuitul ITF. A făcut dublu cu sârbul Stefan Skobelev și au fost catalogați drept principali favoriți la cucerirea trofeului. Au trecut în primul tur de un cuplu maghiar în super tie-break (10-5), apoi au eliminat în două seturi complicate un dublu portughez, în semifinale au tranșat mai repede situația în favoarea lor, pentru ca finala cu favoriții nr. 2, Covato (Italia)/Olar (SUA), să aibă nevoie de super tie-break, ce le-a fost din nou favorabil, de această dată cu 10-7.

Matei a fost favorit nr. 3 la simplu, dar a cedat, surprinzător, încă din primul tur, cu 4-6, 3-6, în fața unui italian de 14 ani, iar săptămâna aceasta joacă tot la Timișoara, la „Delatel-Tivoli Trophy”, un J3, iar săptămâna viitoare, între 11 și 17 iulie, au crescut șansele să fie prezent la Baza Sportivă Ciric pe tabloul de dublu al „Concord Iași Open” 2022, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro)!

Andreea Prisăcariu și Ilinca Amariei au jucat în semifinale

Și Andreea Prisăcariu (22 de ani), în cuplu cu rusoaica Fomina-Klotz, a fost favorită 1 și a avut nevoie de maxi tie-break în primul tur al turneului W25 de la Stuttgart-Vaihingen. Tot în „decisiv” au câștigat și meciul din sferturi, iar în semifinale au cedat în două seturi la un cuplu spaniolo-german care avea să cucerească trofeul. La simplu, Andreea (309 WTA) a fost favorită nr. 8, dar a cedat în turul al II-lea la o jucătoare mai slab clasată, săptămâna aceasta este favorită nr. 4 în calificări la un W60 la Amstelveen (Olanda), iar între 1 și 7 august o vom vedea jucând la Baza Sportivă Ciric, la ediția inaugurală „BCR Iași Open”.

Ilinca Amariei (19 ani) a jucat în semifinale la dublu la turneul W15 de la Prokuplje (Serbia), alături de Eleni Christofi (Grecia). Au fost favorite nr. 3, au trecut în câte două seturi de primele două tururi, dar tot în două seturi au cedat în semifinale cu rusoaicele favorite nr. 2. Ilinca (899 WTA) a făcut un meci mare la simplu în turul al II-lea, când a dispus cu 6-2, 3-6, 6-4, de slovaca  Zuzana Zlochova (32 de ani, 556 WTA), favorita nr. 1! A cedat însă în sferturi, cu 6-3, 4-6, 2-6, în compania suedezei Maja Radenkovic (20 de ani), jucătoare care a abandonat în semifinale. 

Ilinca ar putea evolua la „BCR Iași Open” la doi ani după ce tot la Baza Sportivă Ciric devenea în 2020 campioană națională Under 18 la simplu.

Cezar Crețu (21 de ani, 431 ATP) n-a jucat săptămâna trecută, dar se încălzește pentru „Concord Iași Open” 2022 la un M15 la Sofia, acolo unde a fost desemnat favorit nr. 2 la simplu și se va confrunta în turul inaugural cu un junior bulgar de 18 ani.

Citiți și: VIDEO Așa arată Noul Hyundai IONIQ 6!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *