Precalificările „Concord Iași Open” 2022 au mai parcurs și joi două tururi, în ciuda sâcâitoarei ploi mărunte ce a căzut joi în prima parte a zile peste Baza Sportivă Ciric, acolo unde amenajările sunt pe ultima sută de metri pentru o a III-a ediție a celui mai important turneu ATP din România cum rar mai poate fi găsită în circuitul Challenger.

UPDATE: Dan Tomescu – Sebastian Gima 7-6 (3), 6-3, vineri, în finala precalificărilor „Concord Iași Open” 2022.

Sferturile de finală au adus câștig de cauză favoriților. Ieșeanul Tudor Gheorghiță (TC Micul As Iași) a cedat cu 5-7, 2-6 în fața lui Alexandru Chiriță (20 de ani, Junior Pro Tenis), favoritul nr. 6, iar Marian Prăjescu (Sense Roman) a dispus cu 3-6, 6-3, 10-6 de Victor Slăvescu (Sportul Studențesc București), favorit nr. 4, în al doilea meci din precalificări ce a avut nevoie de set decisiv pentru a fi cunoscut câștigătorul. Celălalt a fost miercuri, în optimi, când ieșeanul Radu Paisvant (15 ani, Dinamo) a fost învins cu 6-3, 5-7, 8-10 de favoritul nr. 5, Radu Popa (Dacia Galați).

Popa n-a avut nicio șansă în sferturi în fața lui Dan Tomescu (Dinamo), favorit nr. 2, care s-a calificat în semifinale după 6-2, 6-0, al patrulea semifinalist fiind Sebastian Gima (Dinamo), favorit nr. 1, el dispunând de Daniel Uță (Tenis Tomești) cu 6-2, 6-2.

Principalii favoriți n-au putut fi împiedicați să ajungă în finală. Gima a dispus cu 6-4, 6-1 de Prăjescu, iar Tomescu l-a învins pe Chiriță cu 6-4, 6-4. Finala este programată vineri, de la ora 11:00, câștigătorul urmând să primească un wild-card în calificările ce vor avea loc pe 10 și 11 iulie, tot la Baza Sportivă Ciric.

„Concord Iași Open” 2022, turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro), se va desfășura între 11 și 17 iulie, director de concurs fiind Andrei Pavel. Joi au fost efectuate teste la instalația de nocturnă, precum și la tabelele de marcaj, color,  de dimensiuni generoase, dar și la panourile LED de pe terenul 1. Tot joi a început montarea tribunei suplimentare din lungul Terenului 1, pe versant, în continuarea celei deja existente, iar în parcarea din dreptul aceluiași teren a început amenajarea zonei VIP.

Citiți și: Studiu inițiat de Suzuki pentru optimizarea tehnologiei cu hidrogen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *