Precalificările „Concord Iași Open” 2022 au început miercuri în forță la Baza Sportivă Ciric, câțiva dintre jucători furnizând surprize dintre cele mai plăcute, dar și organizatorii ne întrec așteptările: obișnuitele bannere vor fi înlocuite cu panouri cu LED pe terenul 1, tabele de marcaj, de dimensiuni impresionante, cu fost deja montate pe terenurile 1 și 2, piesa de rezistență pentru această ediție fiind instalația de nocturnă, amenajată în timp-record, miercuri fiind reglate lămpile fiecărui stâlp, așa că probabil cât de curând vor începe testele.

Precalificările au început cu cele patru meciuri din primul tur, în care favoriții Eduard Schipor (17 ani), care de mai mult de doi ani se pregătește la o academie din Barcelona, Tudor Gheorghiță (TC Micul As Iași), Radu Paisvant (15 ani, Dinamo București) și Matei Varbanciu (15 ani, Dinamo) s-au impus fără prea mari emoții.

Schipor a avut după odihnă o misiune infernală în compania favoritului nr. 1, Sebastian Gima (20 de ani, Dinamo, 597 ATP), a cedat cu 4-6, 2-6, dar a lăsat o impresie bună. „Nu joacă deloc rău”, a putut fi auzit Andrei Pavel, directorul „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, Pavel fiind antrenorul lui Gima. Chiar în timpul acestui meci, primarul Mihai Chirica, însoțit de un alai de directori din Primăria Iași, a inspectat Baza Sportivă Ciric, vizita durând o jumătate de oră.

Gheorghiță a ajuns în timp util, la ora 10:00, la meciul cu entuziastul amator Alin Ciobică (41 de ani, decanul de vârstă al concursului, legitimat la Coreco Iași), după-amiaza de marți găsindu-l la un M15 la Sofia, jucând dublu cu un alt ieșean, Bogdan Apostol. Ei au pierdut în primul tur, iar Tudor a ajuns cu o mașină la Ruse, de acolo a fost preluat de altă mașină până la București pentru a prinde în timp util un zbor către Iași! După ce a dispus de Ciobică, Tudor a trecut în optimi de Dan Munteanu (favoritul nr. 3, de la Livone București), cu 6-4, 6-3, și-și poate trage un pic sufletul până la disputa din sferturi.

Matei Varbanciu a fost eliminat în optimi de favoritul nr. 4, Victor Slăvescu (Sportul Studențesc), însă a arătat un evident progres față de ediția trecută.

Cel mai echilibrat meci din optimi, singurul care a avut nevoie de „decisiv”, a fost cel în care a jucat ieșeanul Radu Paisvant. După ce a trecut în primul tur de gălățeanul Andrei Arinton, în optimi a jucat cu antrenorul acestuia, Radu Popa (Dacia Galați), favoritul nr. 5. Radu a arătat un joc solid în primul set (6-3), afișând o maturitate superioară vârstei, cu lovituri de bază curate, care își atingeau ținta când erau însoțite de răbdarea necesară construirii atacurilor sau organizării defensivei. A cedat greu al doilea set, 5-7, precum și în maxi tie-break (8-10), ratând ocazia să se confrunte în sferturi cu favoritul nr. 2, Dan Tomescu (Dinamo, 864 ATP), cel care n-a jucat nici la jumătate din potențial pentru a-l elimina pe mezinul competiției, Alex Fina (CSS Tg. Neamț), care va împlini 14 ani în decembrie.

Joi sunt programate sferturile și semifinalele, doar precipitațiile prognozate putând da cumva peste cap socotelile. Sferturile programează următoarele dispute, începând cu ora 10:00: Tomescu – Popa pe Terenul 3, Gima – Daniel Uță (16 ani, ACS Tenis Tomești) pe terenul 4, Gheorghiță – Alexandru Chiriță (20 de ani, Junior Pro Tenis), favoritul nr. 6, pe Terenul 5 și Slăvescu – Marian Prăjescu (23 de ani, Sense Roman) pe Terenul 6. Semifinalele nu se vor disputa mai devreme de ora 12:00. Învingătorul de pe terenul 3 îl va aștepta pe cel de pe terenul 5, iar câștigătorii de pe terenurile 4 și 6 se vor confrunta pe terenul 5 pentru calificarea în ultimul act al competiției al cărei câștigător va primi un wild-card în calificările „Concord Iași Open” 2022, programate pe 10 și 11 iulie, tot la Baza Sportivă Ciric.

„Concord Iași Open” a ajuns la a III-a ediție și este un turneu cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro), primele schimburi de mingi de pe tabloul principal de simplu fiind programate pe 11 iulie.

Citiți și: VIDEO Așa arată Noul Hyundai IONIQ 6!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *