Vlad Ciobanu, membru în Consiliul Director al CSM Politehnica Iași, a lansat  duminică o declarație împotriva antrenorului Costel Enache și a echipei pe care acesta o conduce în urma rezultatului de egalitate, 1-1, înregistrat sâmbătă în Copou, cu FC Brașov, în primul meci oficial al anului, contând pentru antepenultima etapă a sezonului regular al Ligii a II-a.

„Jocul Politehnicii din meciul cu Brașov nu a fost deloc încurajator. Consider că la acest moment, proiectul de promovare a echipei în sezonul competițional următor la Liga 1 este în pericol. Întreaga comunitate este conectată la fenomenul fotbalistic. Conducerea clubului asigură liniștea necesară, salariile sunt achitate la zi, Primăria face eforturi să asigure un buget suficient atingerii obiectivului, în schimb jucătorii și antrenorii au cam rămas datori Iașului. Comportamentul antrenorului Costel Enache din ultimele două jocuri este nedemn de un oraș european al sportului. Cer sancționarea drastică a acestuia și rog convocarea de urgență a Consiliului Director în vederea unei analize aprofundate asupra campaniei de transferuri din această iarnă și a evoluției echipei. Am încredere în proiectul de promovare al Politehnicii, dar trebuie să identificăm urgent problemele și să fie luate măsurile necesare, altfel va fi prea târziu. În vară nu poți schimba toată echipa. Acest gen de acțiuni s-au dovedit ineficiente”, a transmis Vlad Ciobanu.

Pare totuși prematur de anticipat acum cam ce șanse de reușită are proiectul de promovare repartizat pentru sezonul viitor, discutabilă este și oportunitatea unei analize aprofundate asupra campaniei de transferuri din iarnă după doar un joc oficial, iar identificarea problemelor ce pot pune piedici echipei ar trebui să fie o preocupare permanentă.

Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director de la CSM Politehnica Iași, consideră că dacă un membru al organismului pe care-l conduce solicită o ședință de urgență atunci dorința trebuie îndeplinită.

„De asta suntem mai mulți, ca să discutăm și să găsim cele mai bune soluții. Ne vom întâlni și vom analiza toate aspectele propuse și, dacă va fi cazul, vom ieși public după acea ședință”, ne-a declarat Șfaițer, care a continuat: „Rezultatul este neplăcut, ne așteptam să cucerim toate cele trei puncte. Suntem într-o reconstrucție continuă, acesta este obiectivul, deocamdată”.

Este cumva Enache în pericol?

„Nu, are meci vineri, în deplasare, cu Steaua București, iar apoi avem acasă, cu Astra Giurgiu, și încheiem sezonul regular. Toți ne dorim să-și ducă până la final contractul pe care-l are la Iași (n.r. – până la finalul actualului sezon)”, a menționat Șfaițer.

Formația ieșeană a reușit un joc aproape perfect până a deschis scorul, în minutul 9, prin Camara, dar apoi a făcut un pas înapoi, iar echipa oaspete a scăpat de presiunea consistentă la care fusese supusă până atunci! Meciul a devenit echilibrat, cu o posesie mai bună ieșeană, cu acțiuni promițătoare, dar lipsite de luciditate în preajma careului advers! Egalarea a venit în urma hențului comis în propriul careu de Kouadio, însă formația brașoveană a mai ratat două ocazii imense, una chiar în prima repriză, când tabela indica 1-1! N-am mai întâlnit însă la echipa ieșeană în actul secund nici urmă din presiunea de la începutul jocului, ci doar câteva acțiuni la care era nevoie de sclipiri individuale pentru a le da sens, dar, deocamdată, n-a prea fost cazul…

„Așteptam ca jocul nostru, pe ansamblu, să fie la un nivel ceva mai ridicat, mai ales după victoria din deplasare cu Petrolul Ploiești (n.r. – 2-0 cu liderul Ligii a II-a în ultimul meci amical al iernii), mi-aș fi dorit ca după 1-0 să ne dezlănțuim un pic, dar pasul înapoi se pare că reprezintă meteahna echipelor românești în general, nu doar a noastră”, ne-a mai spus Cornel Șfaițer.

Se clatină cumva scaunul lui Costel Enache? Iată ce spune și managerul general al clubului, Florin Briaur.

„Nu se clatină deloc. Costel Enache are credit total”, a răspuns Briaur.

Vicepreședintele executiv Dan Cojocaru a comentat declarația oferită de Ciobanu în rândurile care urmează.

„Consider că transferurile efectuate în iarnă au adus un plus echipei față de campania din vară. Proiectul de promovare nu este compromis. Sigur, în actuala formulă nu putem emite sezonul viitor pretenții la promovare, dar cu câteva întăriri de valoare ne vom bate cu șanse reale pentru a reveni în Liga 1. Este devreme pentru analize aprofundate, să așteptăm încheierea sezonului regular, din care au mai rămas două etape. Toți suntem supărați, ne așteptam la mult mai mult după victoria asupra Petrolului”, ne-a spus Dan Cojocaru.

Așadar, se pare că Enache poate pregăti cât de cât în liniște meciul din etapa viitoare, însă greu de spus ce se va petrece dacă nu se va întoarce cu măcar un punct de la București, obținut pe fondul unui joc ceva mai apropiat de așteptările unei grupări ce vorbește despre promovare, chiar dacă prevăzută pentru 2023…

Citiți și: Supercar-uri necunoscute: douăsprezece mașini exotice de care probabil n-ați auzit niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *