Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a anunțat printr-un comunicat de presă că proiectul „Construire infrastructură pentru învățământ dual – AGRITECH” va fi lansat într-o conferință organizată joi, la sediul USV Iași. Proiectul AGRITECH, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prin Componenta 15 – Educație, are cea mai mare valoare din istoria universității ieșene, aproximativ 25.000.000 de euro, și este realizat alături de partenerul principal, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași (UTI).

Proiectul vizează construirea unui complex integrat pentru îmbinarea activităților teoretice cu cele practice, la Ezăreni, pe circa 2,5 hectare din terenul USV Iași. Piața terenurilor indică prețuri de 30-40 de euro/mp în zona Ezăreni și pot depăși 60 euro/mp în vecinătatea debarcaderului.

Viitorul campus va asigura desfășurarea pregătirii practice la diverse niveluri, având laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, hale pentru microproducție, dotări cu mașini și echipamente agricole, precum și toate facilitățile sociale necesare: cantină, cămin, sală de sport, spații recreative etc.

Căminul va putea primi 140 de studenți în 70 de camere, în timp ce cantina va avea o capacitate de 200 de persoane. Sala de sport, de dimensiuni medii, va fi construită pe o suprafață de 1.300 metri pătrați, iar capacitatea tribunei va fi de 100 de locuri, dar mai multe amănunte vor fi disponibile cu prilejul conferinței de lansare de joi.

Din AGRITECH mai fac parte următorii parteneri:

✓ Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturdza” din Miroslava

✓ Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni  

✓ Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași

✓ Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț

✓ Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”

✓ Municipiul Iași

✓ Municipiul Fălticeni

✓ Orașul Târgu-Neamț

✓ Comuna Miroslava

✓ S.C. INTERAGROALIMENT S.R.L.

✓ S.C. AGRITEHNICA SERVICE S.R.L.

✓ S.C. AGROPAN IMPEX S.R.L.

✓ S.C. DICOR LAND S.R.L.

✓ S.C. RAM S.R.L.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger Hybrid 140

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *