Trupa lui Leo Grozavu va închide marți, de la ora 20:00, în deplasare, etapa a V-a a play-off-ului Ligii 2 de fotbal. CSM Politehnica Iași (locul 2, cu 46 de puncte) se va confrunta cu Dinamo (locul 4, cu 38 de puncte, la trei puncte avans față de Gloria Buzău, ocupanta poziției a cincea) și după acest meci va putea fi trasă o linie punctată.

CSM Politehnica Iași putea fi lejer liderul Ligii 2, statut ocupat de CSA Steaua București (47 de puncte, formație fără drept de promovare), dar după o victorie pe terenul Oțelului a scăzut brusc randamentul și a înregistrat de atunci doar trei egaluri, așa că socotelile înaintea meciului cu Dinamo sunt simple.

O victorie ieșeană ar readuce CSM Politehnica Iași acolo unde își dorește Grozavu, pe locul 1, deși antrenorul a fost auzit spunând că important este ca după ultima etapă a play-off-ului să fie pe locul 1. L-au auzit și băieții săi, iar ei probabil consideră că important este să fie și pe locul 2 printre echipele cu drept de promovare, poziție care și ea asigură promovarea directă. Dar nu doar recăpătarea poziției de lider ar conta, ci și desprinderea la patru puncte de Oțelul (locul 3, cu 45 de puncte) înaintea returului programat în Copou pe 2 mai, de la ora 17:30, dar mai ales depărtarea la unsprezece puncte de primul loc de baraj, ocupat acum de Dinamo, cu cinci etape înainte de final.

Antrenorul celor de la Dinamo, Ovidiu Burcă, declara luni în conferința de presă pe care o puteți urmări mai jos că formația ieșeană și-a asigurat deja promovarea, dar un egal în confruntarea de marți ar însemna doar două puncte față de Oțelul și opt până la primul loc de baraj. O victorie bucureșteană ar complica mult lucrurile. N-ar fi o dramă, dar ar aduce o presiune imensă înaintea jocului cu Oțelul, echipă care ar putea ocupa cu pătimașii săi spectatori o mare parte din peluza rezervată oaspeților. Doar un punct ar despărți cele două combatante, iar față de primul loc de baraj ar mai fi doar 5 puncte și s-ar anunța un retur de foc pentru CSM Politehnica Iași!

Devine limpede cât de importantă este disputa cu Dinamo, pentru care Grozavu a deplasat 22 de jucători. Vașvari continuă să fie accidentat, Telcean era și el pe listă, iar ultimul adăugat este atacantul Vojtus, autorul ultimelor goluri ieșene, cele de la egalul, 2-2, cu CSA Steaua, din etapa a III-a.

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook – Cătălin Ghițescu.

Citiți și: Asociația Umanitară Tester Grup finanțează un proiect de 260.000 de euro pentru copii instituționalizați derulat de „Hope and Homes for Children”!

2 thoughts on “Socoteli simple înainte de Dinamo București – CSM Politehnica Iași! Absențe importante în trupa lui Grozavu!

    1. In,cazul in care echipa ieseana va pierde meciul in deplasare pe stadionul Dinamo atunci Dinamo va face 40 de puncte si va urca pe locul 4 care duce la baraj iar daca il vor pierde sa vedeti ce scuzae penibile vor gasi jucatorii si Leo Grozavu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *