Se știa încă de când Cornel Șfaițer conducea clubul din Copou de la distanță că echipa ieșeană va fi condusă în primul eșalon de antrenorul Leo Grozavu. Iată că Grozavu a ajuns mai repede la Iași, chemat de prietenul său, a semnat un contract până în vară și, cel puțin deocamdată, va conduce echipa spre promovarea în Superligă, promovare care, fără să fie deloc arogant, dă de înțeles că este în stare s-o obțină.

Poate se vor întreba destui împătimiți ai fotbalului ieșean de ce Leo Grozavu a semnat doar până în vară. A fost dorința sa, așa cum dacă și-ar fi dorit un contract mai îndelungat l-ar fi obținut probabil fără prea multe discuții. A și spus în conferința de presă susținută vineri în Copou alături de Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director, că „dacă ar fi trebuit să ajung la Iași, atunci ar fi trebuit să fie alt moment”. Acel moment ar fi fost imediat după promovarea echipei, dar iată că a sosit ceva mai devreme. Nu s-a petrecut în vară, atunci când a simțit că nu era momentul potrivit, iată că se petrece acum, după despărțirea de Claudiu Niculescu, consemnată luni.

„Suntem în grafic, îi mulțumesc lui Claudiu, nu i-a fost deloc ușor, dar ne-am fi dorit mai multe puncte”, a precizat Șfaițer motivul pentru care l-a chemat pe Grozavu să ducă echipa ieșeană în Superligă.

CSM Politehnica Iași are o situație bună în clasament (17 puncte din nouă partide, la un punct diferență de locul 2 și la trei puncte de prima poziție), dar, așa cum am tot subliniat, rezultatele au luat-o cu mult înaintea jocului! Probabil acesta a fost principalul motiv pentru care a fost adus acum Grozavu, el având ca obiectiv promovarea formației în 2023. A venit joi la Iași și și-a dat acceptul doar după ce a simțit că este dorit cu adevărat. A mai fost cu ani în urmă la Iași, dar nu ca antrenor, ci ca manager, a plecat nu chiar cu zâmbetul pe buze și recunoaște că dacă doar Iașul l-ar fi chemat acum n-ar fi venit. A venit pentru că l-a chemat un prieten, prieten care l-a înțeles de ce semnează doar până în vară, dar sigur n-a venit să treacă prin emoțiile unui eventual baraj pentru promovare.

„Eu mereu vreau mai mult, tot mai mult, eu vreau performanță. Nu-mi place să batem pasul pe loc. Am venit aici să ajut, să mă înham la muncă, vreau să reușesc să schimb mentalități. Sunt convins că pot promova echipa, dar eu nu voi rămâne la Iași să mă lupt pentru evitarea retrogradării. Iașul este prea mare, prea important pentru a nu-și propune un obiectiv măreț. Eu asta îmi doresc, să ducem Iașul cât mai sus cu putință, și sunt dispus să muncesc cât pot de mult. Eu am venit aici să las ceva în urmă. Am venit aici și pentru că este foarte important ca un antrenor să aibă susținere, iar eu sunt convins că o voi avea”, a declarat Leo Grozavu.

Nu va sta sâmbătă pe bancă, la meciul pe care CSM Politehnica Iași îl va susține, de la ora 11:00, în Copou, cu Metaloglobus București, în contul etapei a X-a a Ligii 2, meci ale cărui încasări vor fi donate lui Paul Tănase, suporter care se confruntă cu o problemă gravă de sănătate. Abia a luat contact cu echipa, n-a pregătit meciul, așa că nu-și dorește să-și aroge vreun merit în cazul unei victorii în compania ultimei clasate. A intervenit însă prompt spunând că Vașvari nu va putea juca și n-a fost de acord că echipa depinde într-o măsură mult prea mare de experimentatul fotbalist. A menționat că este un jucător important, „cel mai profesionist” cu care a lucrat, dar nu că toată echipa depinde de el, Vașvari nefiind decar. L-am întrebat dacă are vreun decar veritabil în lot și a răspuns că-l va descoperi…

Deja se pare că tonusul jucătorilor a crescut la antrenamente și este de așteptat ca fiecare din cei trimiși sâmbătă pe teren să încerce să-i arate lui Grozavu că poate conta pe ei în lupta pentru promovare. Ei știu bine cam ce implicare cere noul antrenor în joc și cam cât preț pune el pe disciplină. Leo Grozavu n-a promis nimic în privința calității jocului, dar a menționat că are nevoie de o perioadă de timp pentru evaluarea jucătorilor și că din iarnă se va vedea o schimbare evidentă în jocul echipei. Șfaițer știe că noul său antrenor vrea fotbal de calitate, cu un joc prin care să-și creeze ocazii, nu să aștepte vreo fază fixă pentru a înscrie, însă, pentru moment, rezultatele sunt mai importante. Pentru a le combina în proporția ideală l-a adus pe Grozavu, iar unde-s doi puterea crește…

Citiți și: Prim contact cu Mazda CX-60: Pretenții justificate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *