Cosmin Frăsinescu: „Nu mai rezist, ar însemna să joc cu o țintă pe mine!”

Numele fotbaliștilor Cosmin Frăsinescu și Marius Mihalache au apărut acum zece zile pe un banner cu care câțiva suporteri își acopereau chipurile și în care jucătorii erau acuzați că „miros a blat”! Frăsinescu a găsit puterea să revină marțea trecută la antrenamente, s-a pregătit și miercuri, dar joi a solicitat conducerii clubului rezilierea contractului.

Precizăm că discuția purtată cu Cosmin Frăsinescu a avut loc înaintea antrenamentului de luni și de întâlnirile decisive în privința despărțirii de CSM Politehnica Iași.

– Cosmin, ai revenit marți la antrenamente după victoria cu Dinamo și apariția acelui banner, dar joi ai solicitat rezilierea contractului. Ce s-a întâmplat în acele două zile?

– Nu doar acel banner a contat, ci mai degrabă a pus capacul. În urma unei emisiuni realizate de un ziar de sport acum câteva săptămâni, la o întrebare acuzatoare de un minut în ce mă privește, președintele executiv Ciprian Paraschiv a răspuns cu un simplu „Nu”, pe când eu mă așteptam la o reacție vehementă, să mă simt cu adevărat apărat. Am exemple de conducători de club care au știut să-și apere jucătorii, să fie cu adevărat alături de ei. Consider că n-am fost chiar un simplu trecător pe la acest club, dar am înțeles că președintele executiv ar fi apreciat o postare a membrilor Ultras, cei care au postat și poza cu respectivul banner…

– Ai avut vreun conflict cu suporterii ieșeni?

– N-am avut niciun conflict cu suporterii. Îl cunosc pe Costin Mândru, mai ales din deplasările pe care le efectua la meciurile noastre împreună cu alți membri ai galeriei. Se mai întâmplă să greșim, ne-au și certat de câteva ori, le-am înțeles supărarea, dar mai ales am simțit că sunt cu adevărat alături de noi.

– Consideri că a realiza acel banner înaintea unor reproșuri personale reprezintă reacția unor adevărați suporteri?

– Nu cred că este o reacție de adevărați suporteri. Acea poză a și fost ștearsă după câteva zile, dar răul deja fusese făcut. Pe acel banner a fost folosită o formulare șmecherească, supervizată probabil de un absolvent de Drept. Dar dacă tot au probe ce mă incriminează, de ce nu merg mai departe, de ce nu sunt dat în judecată?

– Reacția conducerii clubului n-a venit cam târziu?

– Consiliul Director am înțeles că a vrut să posteze pe site-ul oficial al clubului un comunicat, dar a întâmpinat opoziție și poate că a așteptat să reacționeze mai întâi președintele executiv, așa cum și eu consider că ar fi fost normal. Chiar dacă mai sunt două luni până la finalul sezonului, simt că nu mai pot să rezist în acest mediu nociv. M-am tot simțit mințit în ultimele săptămâni. În loc să se concentreze mai mult pentru binele echipei, președintele executiv se pare că are alte preocupări. Nu vreau să fac valuri atât timp cât echipa mai are șanse matematice să reziste în Liga 1. Consider că acum nu mai pot să ajut echipa, nu mai sunt deloc motivat, mi-e lehamite de tot ce s-a întâmplat. Nu-i vorba că nu mai pot, dar când văd că se tot repetă lucruri premeditate chiar îmi dau seama că nu are rost să mai stau. N-am jucat la Iași doar pentru bani, am rămas aici pentru că m-am simțit respectat, așa că nu vreau să fiu o corvoadă.

– Cum consideri că a fost, pe ansamblu, prestația ta în actualul sezon?

– Nu trebuie omis faptul că prestația mea a fost în jurul echipei. Am jucat mai puțin decât în alte sezoane. Am început accidentat campionatul, am intrat nerefăcut, apoi iar m-am accidentat, am fost și pozitiv la noul coronavirus, au fost vreo șase luni în care n-am putut avea un ciclu foarte bun de pregătire. Aveam alte așteptări și de la mine, dar nu un singur om sau doi pot strica tot! Dacă eram rău stăteam pe bancă.  

– În play-out va fi nevoie și de lot…

– Ar însemna să joc cu o țintă pe mine! Dacă greșesc, și este omenește să mai și greșești, sau dacă joc bine tot eu și Mihalache suntem vinovați pentru tot ce se întâmplă la club! 

– Te-ar mai putea determina ceva să-ți duci contractul până la capăt?

– Aș vrea să plec amiabil. Consiliul Director inițial mi-a spus că este de acord cu cererea mea de reziliere a contractului ce expiră la finalul sezonului, dar va trebui să mă întâlnesc într-o ședință cu toți membrii săi. Voi merge și la birourile de la stadion, dar nici nu prea mai știu cu cine să vorbesc… Nu vreau să atrag eu atenția. De trei săptămâni încoace treceam de poarta stadionului și chiar dacă era soare eu vedeam totul negru! Lumea și-a pierdut busola, fiecare se crede cel mai important, se duce o luptă acerbă doar pentru propria imagine! De ce să mai stau? Am trecut cu vederea deja prea multe, am încercat să mă antrenez, să ajut, dar nu mai pot. Nu eu renunț, alții au renunțat când n-au avut atitudinea potrivită! Aveam anumite trăiri de fiecare dată când intram pe poarta stadionului, când nu mai simți aproape nimic nu cred că are rost să mai stai…

Marți, CSM Politehnica Iași a anunțat rezilierea contractului lui Cosmin Frăsinescu.

Citește și: O nouă provocare la nivelul Iașului: proiect pentru reînființarea echipei de rugby Politehnica Iași!

Citește și: Pauză forțată pentru Vlăduț Simionescu!

Citește și: Nedreptatea suferită de copiii de la Centrul de Excelență în fotbal de la LPS Iași poate fi corectată! Reacție neașteptată din partea celui care a inițiat proiectul!

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *