Primul junior pierdut în 40 de ani de carieră!

Profesorul Costel Schender, de la Liceul cu Program Sportiv Iași, se ocupă acum probabil de ultima sa generație ca antrenor. Ajuns la 64 de ani, reputatul tehnician ieșean are pe mână o echipă de cadeți (juniori II), pe care vrea s-o ducă până la capăt de juniorat. Ca la fiecare generație pe care a format-o, speră în continuare că pe baza ei va putea alcătui o formație care să evolueze și la nivel de seniori.

Legat însă de actuala generație, câștigătoare a Olimpiadei Sportului Școlar în 2019, prof. Schender s-a confruntat cu o premieră în cariera sa întinsă pe 40 de ani de activitate la nivel de juniori.

„Am pierdut primul meu junior, n-am mai pierdut niciunul până acum, așa cum la nivel de juniori n-am transferat niciodată vreun sportiv. Am pierdut însă 30% din actuala mea echipă, alții spun că am pierdut jumătate din potențial. Este vorba despre Codrin Radu, titularul postului de inter dreapta al lotului național de cadeți al României! Noi nu prea am avut unde să ne antrenăm anul trecut, în timp ce Suceava a putut, iar părinții l-au dus acolo. LPS Iași a primit grila de formare de 2.000 de euro, dar noi am rămas fără un handbalist foarte bun, însă vom munci în continuare și vom demonstra la juniori I că ne putem descurca și în aceste condiții”, ne-a declarat Costel Schender.

Menționăm că din mâinile lui Schender au ieșit în ultimii 25 de ani handbaliști precum Timofte, Daninfeld, Păscuțoi, Massari, Onuță, Hălăucă, Moraru, Tudosă, Oniga, Ifrim și Caciuc (ultimii doi au lucrat și cu regretatul prof. Ovidiu Aruștei), mai toți evoluând la seniori la Politehnica Iași. Unii dintre ei au ajuns la echipe importante din țară, în timp ce Mihai Timofte a fost ani la rând titularul postului de extremă stânga în echipa națională a României și are în palmares destule titluri de campion național cu Fibrex Piatra Neamț și HC Constanța.

Citește și: Cosmin Frăsinescu: „Nu mai rezist, ar însemna să joc cu o țintă pe mine!”

Citește și: O nouă provocare la nivelul Iașului: proiect pentru reînființarea echipei de rugby Politehnica Iași!

Citește și: Pauză forțată pentru Vlăduț Simionescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *