Elogii din partea lui Costel Enache înaintea meciului cu Unirea Constanța: „Îi lipsește un pic de control, în rest este un jucător complet”!

Înfrângerea suferită duminică în Copou, 0-1 cu FC Buzău, în contul etapei a VI-a a Ligii 2, a semănat izbitor cu cea din etapa a II-a, când Concordia Chiajna a avut câștig de cauză cu același scor, iar meciul de sâmbătă (ora 11:00), de la Techirghiol, cu Unirea Constanța, este un prim prilej să constatăm dacă trupa lui Costel Enache s-a întors sau nu la nivelul etalat la începutul sezonului după convingătorul succes cu 2-0 în fața Universității Cluj, în Copou, și victoria din deplasare cu Politehnica Timișoara, scor 1-0, consemnate în rundele a IV-a și a V-a.

CSM Poli Iași va efectua vineri deplasarea, iar joi a organizat o conferință de presă la care alături de Enache a stat Francisc Cristea, cel care a fost suspendat în meciul cu FC Buzău pentru cumulul de cartonașe galbene. Enache a vorbit mult despre elevul său și vom începe cu partea ceva mai neplăcută pentru că este un tânăr jucător în care antrenorul, și nu numai, își pune mari speranțe.

„Vă spun toate acestea pentru că le-am vorbit deja cu Francisc. Când echipa a avut mai mare nevoie de el, în meciul cu FC Buzău, pentru a avea un om la construcție, el a stat în tribună! Nu ne-au durut atât de mult cartonașele primite în respectivele partide, ci în meciul pentru care a primit suspendarea”. Antrenorul de la CSM Poli a vorbit în termeni laudativi despre elevul său. „Aștept de la el în meciul cu Unirea să fie disciplinat, să-și îndeplinească sarcinile de joc ofensive și defensive și să vină cu calitățile pe care le are. Îi lipsește un pic de control și maturitatea, în rest este un jucător complet”.

Francisc Cristea a spus că a avut ce învăța din ultima suspendare și așteaptă ca echipa să câștige jocul cu Unirea.

„Mi-am dat seama că nu e deloc plăcut să stau în tribună și să mă uit la meci. M-am simțit neputincios, vinovat, dar mi-am propus să nu mai primesc niciun cartonaș galben în acest sezon. Ne așteaptă un meci greu cu Unirea, chiar dacă vom întâlni o formație cu mulți juniori în componență. Dacă vom avea atitudine ne vom întoarce acasă cu trei puncte”.

Enache a vorbit și el despre partida cu Unirea. „Este absolut necesar să ne uităm la ce avem noi de făcut în acest meci. Suntem favoriți, trebuie să ne impunem stilul de joc. Nu ne prea cunoaștem adversarii, nu prea știm la ce să ne așteptăm din partea lor. Se bazează pe jucători tineri, jucători de calitate, de viitor, dar fără maturitate. Ar fi o greșeală să tratăm jocul cu lejeritate, rolul meu este să-mi aduc jucătorii la un nivel de concentrare cât să ne permită să câștigăm meciul. Trebuie să abordăm jocul determinați, cu atitudine și să așteptăm momentele noastre favorabile. Nu este exclus să modific modulul de joc”.

Costel Enache nu se va putea baza pe Pop, Deretti și Stoenac și rămâne de văzut dacă Pușcaș va putea juca. Toți au probleme medicale, iar Okan va fi suspendat pentru cartonașul roșu primit cu FC Buzău, meci pe care antrenorul de la CSM Poli nu l-a putut uita.

„Să nu ne lăsăm însă dărâmați de acea înfrângere, a fost vorba și de o conjunctură nefavorabilă nouă. Ne-au lipsit șase jucători, dintre care patru ar fi fost titulari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *