Formația masculină de baschet de la CS Politehnica Iași a încheiat duminică seria de patru meciuri consecutive în deplasare, confruntându-se în etapa a IV-a a returului grupei valorice 1-8 a Ligii I cu Agronomia București, ocupanta locului al treilea și care și-a asigurat prezența la turneul final la care se vor califica primele patru formații cu drept de promovare.

Trupa lui Gabriel Clapon a avut și la acest meci câteva importante absențe, începând cu căpitanul Rotariu și încheind cu pivoții Neculăeș și Dăscălescu. Echilibrul din primul sfert s-a rupt la începutul celui de-al doilea, când, în două minute, Agronomia s-a desprins la 31-17, dar au urmat două minute de grație din partea Politehnicii (31-24). A fost condusă la cinci puncte la pauza mare (40-35) și la 15 puncte (56-41) în minutul 26, dar a început cu multă determinare cursa de urmărire, tonul fiind dat de reușitele lui Boghean din afara semicercului. Echipa ieșeană a câștigat sfertul al treilea, dar adversarii aveau trei puncte avans înaintea ultimelor zece minute (59-56).

Politehnica a egalat la 59 prin trei aruncări libere fructificate de Dragoslav (două) și Buiciuc (prima din cele două de care a beneficiat). A ratat însă o bună ocazie de a trece în avantaj, iar Agronomia a profitat imediat și s-a distanțat în doar două minute la zece puncte (69-59), dar zarurile tot nu erau aruncate! Formația ieșeană s-a apărat de parcă abia ar fi început meciul, iar de la 71-62 doar ea a mai modificat tabela!

Trei puncte semnate de Dragoslav (71-65), apoi Pădineanu a punctat din afara semicercului pentru 71-68 când mai erau de joc două minute și jumătate. Politehnica a avut șase posesii până la finalul meciului, dar n-a mai găsit calea spre reușita care să ducă meciul în prelungiri! Nici de la mare distanță, nici prin pătrunderile lui Dragoslav, soldate cu un coș și fault pentru o aruncare suplimentară! Scor final71-68 (18-13, 22-22,19-21, 12-12).

CS Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Dragoslav (25 puncte, 1×3 – a jucat toate cele 40 de minute, reușind 13 recuperări), Băsescu (9), Buiciuc (1), Pădineanu (10, 2×3), Boghean (21, 3×3 – douăsprezece recuperări), apoi Hurjui, Rotaru (două) și Nassouh.

Formația ieșeană va reveni în Sala Polivalentă sâmbătă, la ora 13:00, când va primi vizita celor de la Laguna 2 București în antepenultima etapă a grupei valorice 1-8. Politehnica va purta lupta pentru ocuparea ultimului loc calificant la turneul final de promovare cu Universitatea Craiova. Ambele formații au câte patru victorii, oltenii cu un meci în plus disputat, dar și cu avantajul că la egalitate de puncte au câștig de cauză.

Cealaltă formație ieșeană angrenată în Liga I, Stomart, ocupă penultimul loc în grupa valorică 9-14. Duminică, ea a dispus în Sala Polivalentă cu 73-42 de CSS Gheorgheni, iar marți, de la ora 17:00, va primi vizita celor de la CSM CSU Oradea 2.

Sursa foto: Eduard Merschi.

Citiți și: Asociația Umanitară Tester Grup finanțează un proiect de 260.000 de euro pentru copii instituționalizați derulat de „Hope and Homes for Children”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *