ACS-USV Iași, formația Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, va găzdui sâmbătă, de la ora 18:00, pe Stadionul din Agronomie, finala Regiunii 1 a Cupei României la fotbal, în care se va confrunta cu CSM Vaslui, miza fiind calificarea în turul I al competiției, când va debuta faza națională.

ACS-USV Iași, echipă înființată acum un an și pregătită de antrenorul Florin Croitoru, cucerea primul său trofeu cu câteva săptămâni în urmă, când câștiga faza județeană a Cupei României prin succesul cu 3-0 consemnat în finala cu CSM Pașcani și desfășurată la Bălțați.

Și-a câștigat astfel dreptul de a juca în faza regională și a fost repartizată în Grupa 1 a Regiunii 1, unde a înregistrat două consistente victorii, fără gol primit. La sfârșitul săptămânii trecute, formația din Liga a IV-a ieșeană a dispus în Agronomie cu 6-0 de Victoria Horia (Neamț), pentru ca miercuri să treacă, în deplasare, cu 3-0, de Unirea Curtești (Botoșani). A câștigat Grupa 1 și s-a calificat în finala programată sâmbătă.

„Ne așteaptă un meci greu, ne vom confrunta cu o echipă din eșalonul imediat superior, echipă care se pregătește zi de zi și, firesc, are prima șansă la victorie. Ne vom juca însă șansele pe care le avem și pe care le estimez la 30%. Am încredere în băieți, jucăm de aproape jumătate de an în această formulă și am reușit să împletim fericit tinerețea cu experiența. Va fi un meci atractiv, invit cât mai mulți spectatori să fie alături de noi din tribune”, ne-a declarat antrenorul Florin Croitoru.

Pentru ACS-USV Iași va fi al treilea meci în decurs de doar o săptămână, în timp ce CSM Vaslui a jucat în prima și în a treia etapă a Grupei 2. A început pe 12 iulie cu un 8-0, în deplasare, cu Gauss Bacău, iar miercuri a trecut pe propriul teren, cu 9-1, de Viitorul Liteni (Suceava).

„Este un bun prilej pentru a ne verifica potențialul în perspectiva sezonului viitor, în care ne-am propus promovarea. Vom încerca să câștigăm meciul cu CSM Vaslui pentru a ne califica la faza națională și a aduce în Agronomie încă o echipă din Liga a III-a. Ne dorim cât mai mulți spectatori în tribune, deoarece Iașul poate are nevoie și de astfel de meciuri”, a precizat prorectorul cu activitățile sociale la USV, prof. dr. Vasile Stoleru, președintele ACS-USV Iași.

Sursa foto: ACS-USV Iași / Facebook.

Citiți și: Noul Renault Clio poate fi comandat la prețuri începând cu 14.300 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *