Ieșeanca Amalia Stan a cucerit sâmbătă medalia de bronz în proba individuală de sabie junioare a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeți și juniori, de la Tallinn. Amalia va împlini 18 ani în iunie și este abia în primul an de concurs la junioare, limita maximă de vârstă fiind 20 de ani. Reamintim, anul trecut Amalia cucerea medalia de argint la Campionatele Europene pentru cadeți cu echipa României.

Amalia Stan, pregătită la CSM Iași de antrenorii Alexandru Sirețeanu, Radu Tofan și Alin Lupeică, a trecut pe tabloul principal cu 15-5 de Marta Tasic (Serbia) și cu 15-9 de Belgum Akaya (Turcia), iar meciul din sferturi cu italianca Carlotta Fusetti, favorita nr. 2, l-a dominat cu autoritate și s-a impus clar cu 15-7. Amalia a încrucișat sabia în semifinale cu turcoaica Nisanur Erbil, favorita nr. 6, asalt pe care l-a pierdut cu 8-15.

„Sunt foarte fericită de calmul și încrederea pe care am reușit să le mențin pe parcursul zilei. Vin după cea mai grea perioadă din viața mea, cu multe probleme fizice și mentale, foarte puține antrenamente din cauza durerilor la genunchi… Dar încrederea mea a venit de la antrenorul meu, Alexandru Sirețeanu, care a trecut cu mine prin toate momentele grele, care a suferit alături de mine și cel care m-a ridicat. El a crezut în mine atunci când eu nu am putut, el mi-a spus să mă întorc cu o medalie, iar eu am ținut cuvintele lui în minte până la final. Azi, Dumnezeu a fost cu mine și toate greutățile prin care am trecut, toată munca depusă azi au fost răsplătite. Pe viitor îmi doresc să fiu sănătoasă, să mă pot antrena și să pot participa la concursuri. Mai am atât de multe de descoperit și de arătat! Mulțumesc din adâncul sufletului antrenorilor mei, familiei mele, psihologului și lui Dumnezeu pentru că au rămas alături de mine și pentru că mă iubesc!”, ne-a declarat Amalia Stan.

Alexandru Sirețeanu știe cel mai bine cât a avut de suferit Amalia Stan pentru a obține acest rezultat.

„Este cel mai bun rezultat al Amaliei la o competiție internațională, cu atât mai mult că este Campionatul European. Amalia este o sportivă determinată în a-și atinge obiectivul, un copil muncitor, care a fost pus la multe încercări până acum. Vine și după o accidentare, încă are dureri foarte mari la genunchi, dar iată ce rezultat poate obține! O felicit pe ea pentru comportamentul avut, mulțumim părinților pentru încredere și corpului didactic de la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil».Astăzi a arătat ca o mare sportivă, care a știut ce vrea, a fost determinată și a reușit. A avut asalturi foarte grele pe care le-a gestionat foarte bine”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Sirețeanu.

Amalia Stan va concura luni cu reprezentativa României în proba pe echipe a junioarelor.

Reamintim, sabrerul Alexandru Eva, tot de la CSM Iași, a devenit vineri vicecampion european cu echipa României de cadeți, din care a făcut parte și ieșeanul Casian Cîdu, vicecampion european și la individual, transferat în vara anului trecut de la CSS „Unirea” Iași la Dinamo București!

Sursa foto: FR Scrimă / Facebook.

Citiți și: Dacia continuă să crească și țintește tot mai sus: vrea să-i seducă pe afaceriștii germani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *