Ieșeanul David Gavrilovici și-a îmbunătățit la Europene excelentul bilanț de la Mondiale! An de grație pentru campionul mondial și european! Ce hop important mai are de trecut în 2021!

David Gavrilovici, primul din dreapta.

David Gavrilovici devenea la sfârșitul lunii mai, la Baku, primul ieșean campion mondial de seniori la gimnastică aerobică! Sportivul descoperit și format de antrenorul Bogdan Bantă la Gimnis Iași, în prezent legitimat la Clubul Sportiv Municipal Iași grație fostului director Adrian Poeană, cucerea medalia de aur la grup, dar s-a întors acasă și cu medalia de argint pe echipe și cu cea de bronz la trio.

Palmares de invidiat, greu de atins și deloc ușor de apărat, iar prima ocazie a fost la Campionatele Europene desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, la Pesaro. Dar David Gavrilovici și colegii săi ce au reprezentat România nu doar că au apărat cu succes ce era cumva al lor, dar au reușit chiar să și urce o treaptă pentru a-și îmbunătăți bilanțul: campioni europeni la grup, alături de David concurând Daniel Țavoc, Teodora Cucu, Popa Mihai și Gabriel Bocșer și medalii de argint pe echipe și la trio, unde David a participat împreună cu Daniel Țavoc și Teodora Cucu!

„Aceste medalii au venit în urma multelor ore de antrenament și din dorința noastră, a sportivilor și a antrenorilor, de a duce România acolo sus, unde de fapt îi este și locul. Gimnastica aerobică în Romania are un istoric foarte bogat, plin de medalii, cu numeroase titluri de campioni europeni și mondiali. Acest concurs a fost unul minunat, plin de emoții, suspansul fiind alături de noi până la finalul competiției”, ne-a declarat David Gavrilovici (20 de ani).

Suspansul n-a intervenit la grup, unde România era foarte montată să demonstreze și la Pesaro de ce este campioană mondială. Disputa la trio cu Bulgaria, campioana mondială en-titre, a fost însă palpitantă. „Din păcate, au reușit să ne învingă”, a adăugat David cu destulă amărăciune.

„Aceste medalii nu ar fi venit dacă doamnele antrenoare de la lotul național de gimnastica aerobică nu ar fi avut atâta dăruire și încredere în noi. Vă mulțumim extraordinar de mult doamna Maria Fumea și Mădălina Cioveie că ați reușit să ne faceți încă o dată CAMPIONI!”, a ținut David să precizeze.

Trecând cu brio de cele mai importante competiții ale anului, ieșeanul care este student la București, în anul al II-lea la ASE, susține că mai are un hop de trecut în 2021, de fapt o revanșă de luat.

„În octombrie sunt programate Campionatele Naționale. Anul trecut am pierdut medalia de aur la individual pentru doar o zecime de punct! Sper ca de data acesta să cuceresc eu titlul cel mare”, ne-a mai spus David Gavrilovici.

Noutăți de la Dacia: URMĂTOAREA GENERAȚIE DACIA DUSTER VA AVEA O VARIANTĂ PLUG-IN HYBRID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *