Ieșeanul Matei Onofrei (16 ani), care se pregătește de patru luni la French Touch Academy, în sudul Franței, la Cap D’Agde, a început anul 2022 cu două turnee indoor (hard) ITF J4 în Germania. La cel de-al doilea a reușit să-și treacă în palmares primul trofeu al anului, iar până spre primăvară urmează o nouă perioadă de pregătire draconică la Academie.

Matei s-a prezentat săptămâna trecută la concursul de la Offenbach după ce cu doar câteva zile în urmă jucase în sferturi la simplu, la Frankfurt. De această dată, ca favorit nr. 8, a cedat în primul tur, cu 5-7, 3-6, la germanul Philipp Rein (17 ani), cel care în turul al doilea a cedat într-un dublu tie-break (ambele la 5) în fața unui olandez de 14 ani care a prins o săptămână excelentă și a jucat finala.

La dublu a făcut pereche cu Dominic Ducariu (16 ani; român născut în Germania, țară pe care o și reprezintă), în primul tur au beneficiat de retragerea adversarilor, iar în sferturi au trecut în două seturi de un cuplu germano-danez. În semifinale s-au impus cu un dublu tie-break în fața germanilor Vincent Marysko/Aryan Saleh, pentru ca în finală să dispună cu 7-6 (5), 6-4 de un alt dublu german, Lasse Poertner/Vincent Vohl.

„Mă așteptam să câștigăm la dublu. Am avut un partener foarte bun, cu care m-am înțeles chiar din primul meci. Am participat la aceste două turnee fără multe așteptări, deoarece am venit după o perioadă de vacanță petrecută acasă, la Iași. Îmi doream doar să am meciuri în picioare…”, ne-a declarat Matei Onofrei.

Primul turneu, de la Frankfurt, s-a desfășurat încă din primele zile ale anului. Matei, favorit nr. 8, a eliminat doi germani în primele două tururi la simplu, pentru ca în sferturi să cedeze în două seturi la un slovac în vârstă de 17 ani. La dublu, alături de spaniolul Julian Alonso, a trecut în primul tur de un cuplu german, dar a fost eliminat în sferturi de un alt cuplu german.

Menționăm că turneul la simplu a fost câștigat la Frankfurt de Alexandru Coman (17 ani), cel care în 2021 îl învingea pe Matei în finala Campionatului Național Under 16 și amândoi au primit câte un wild-card în calificări la „Concord Iași Open” 2021, turneu cu statut ATP Challenger 100 aflat anul trecut la ediția a doua, cel mai important turneu masculin din România fiind programat în 2022 între 11 și 17 iulie, imediat după Grand Slam-ul de la Wimbledon, premiile crescând de la 88.520 la 90.280 de euro.

„Urmează o perioadă de pregătire la Academie, după care în lunile februarie și martie voi participa la câteva turnee pe care le voi stabili cu staff-ul meu”, a adăugat Matei Onofrei.

Citiți și: Premieră absolută: Dacia este a treia marcă din Europa la vânzările către clienții particulari! Rezultate excelente pentru constructorul de la Mioveni cu Sandero și Duster!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *