Antrenorul Radu Zarif, de la Clubul Sportiv Municipal Iași, era destul de afectat în mai, la Cupa României la box pentru cadeți. Știa ce valoare au cei doi sportivi ai săi la categoria de greutate 38,5 kilograme, Nicholas Boncu și Sebastian Toader, și rugase organizatorii să nu-i așeze pe aceeași jumătate de tablou. Cererea sa n-a fost acceptată, așa că sportivii săi urmau să se confrunte în semifinale. Meciul însă nu s-a desfășurat, iar Zarif și-a explicat decizia.

„Niciodată, dar niciodată cât voi fi eu antrenor, nu voi permite ca doi elevi ai mei să lupte în ring înainte de finală. Voi alege eu între Nicholas și Sebastian cine va boxa în finală”, ne spunea atunci Radu Zarif.

Nu trebuie insistat cam ce a fost în inima tânărului antrenor ieșean, alegerea sa fiind Nicholas, cel care avea să aducă trofeul la Iași.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Brăila, s-a desfășurat ediția 2021 a Campionatelor Naționale de box pentru cadeți (limita maximă de vârstă 14 ani). La 42 kilograme, aceiași Nicholas și Sebastian printre protagoniști. De data aceasta, rugămintea lui Zarif a fost ascultată: elevii săi au fost repartizați în jumătăți diferite.

Conform așteptărilor, ei au ajuns în semifinale. „Am zis că numai în finală vor putea urca împreună în ring. Asta e, cel mai bun să învingă. E cea mai mare dorință a mea, să-mi văd elevii luptând împreună pentru medalia de aur. Mai bine să se bată între ei decât să-i bată alții!”, a menționat Zarif.

Doar Boncu a ajuns în finală, Sebi mulțumindu-se din nou, ca și la ediția de anul trecut, cu medalia de bronz. Nicholas, deținătorul titlului național, l-a răzbunat cu vârf și îndesat, câștigând finala cu 5-0, și s-a încoronat din nou campion național. Menționăm că Nicholas Boncu este neînvins în România, singura sa înfrângere fiind în fața reprezentantului Rusiei la Campionatele Europene la care s-a clasat pe locul al cincilea.

Aur și bronz a mai avut Zarif și anul trecut, dar 2021 i-a adus și o medalie de argint, prin Marian Petrache (colțul albastru), cel care boxase în mai și în finala Cupei României, sportivul cu cel mai consistent progres în ultimul an dintre cei trei pugiliști medaliați de la CSM Iași.

Așadar, trei sportivi de mare perspectivă la Iași, de pregătirea lor ocupându-se pe lângă Zarif și antrenorii Dragoș Marin și Benone Marcu, dar dacă amintim că toată secția de box a avut buget de 10.000 de lei în acest an cred că am spus cam totul în privința susținerii de care ei se bucură!

 

Credit video: Lascu Florian Leonard.

Citiți și: MERCEDES-BENZ A PRIMIT APROBAREA DE A-ȘI ECHIPA MAȘINILE CU TEHNOLOGII AUTONOME DE NIVEL 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *