Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) anunță organizarea workshop-ului „SOLUȚII DIGITALE ÎN AGRICULTURA INTELIGENTĂ”, adresat studenților și cadrelor didactice. Bogdan Aancuței și Teofil Dascălu sunt invitații și principalii speakeri ai evenimentului de marți, programat de la ora 10:00, în Amfiteatrul A4, situat în clădirea principală a USV Iași.

Workshop marca USV Iași: soluții digitale în agricultura inteligentă!

Teofil Dascălu, CEO și fondatorul Frizon Group, este unul dintre pionierii digitalizării în acest domeniu. Absolvent al USV Iași, Teofil Dascălu deține una dintre cele mai tehnologizate ferme din România. Participanții la workshop vor avea oportunitatea de a afla despre digitalizarea agriculturii și alte teme de actualitate în privința soluțiilor inteligente de irigații, Bogdan Aancuței fiind reprezentantul NETAFIM, lider mondial în soluții inteligente de irigare, care prezintă producătorilor din întreaga lume cea mai complexă ofertă de sisteme de irigare din domeniul agriculturii. Calitative, ușor de folosit și accesibile, soluțiile de irigare brevetate, se pliază pe toate tipurile de culturi, teren și climă.

Mai menționăm că, la Facultatea de Agricultură, în cadrul lucrărilor practice efectuate la disciplina Agricultură de Precizie, studenților le sunt prezentate cu precădere dronele folosite în activități de monitorizare, cartografiere sau de administrare a tratamentelor fitosanitare.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Sursa foto: USV Iași.

Citiți și: Noul Duster poate fi comandat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *