CSM Iași 2020, clubul Primăriei Iași, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă organizată în sala mare a Primăriei, începerea activității la secția de scrimă, după ce din 2022 au devenit operaționale cele de șah și de handbal feminin. Președintele Vladimir Danilov a precizat că a dorit colaborarea cu CSM Iași, dar că Federația Română de Scrimă nu admite dubla legitimare a sportivilor, situație în care a picat varianta de a transfera tot ce considera de interes de la CSM Iași și a ales să pornească la drum cu doisprezece sportivi, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, transferați de la „Mușchetarul” Iași, unde au lucrat sub comanda antrenorului emerit Iulian Bițucă.

Cosmin Hâncianu

Bițucă va fi șeful secției de scrimă de la CSM Iași 2020, iar antrenor va fi Cosmin Hâncianu, unul din cei mai valoroși sabreri pe care i-a dat Iașul, dar care este și un apreciat arbitru internațional. Se tot vorbește că activitatea secției de scrimă se va desfășura în sala unei unități școlare, dar până atunci va avea loc tot la Grupul de săli CSM, unde înghesuiala cam atinge cote maxime.

Se tot spune că prin înființarea secției de scrimă de la CSM Iași 2020, susținută puternic de consilierul local Mihai Gavril, va fi stopat exodul sabrerilor ieșeni care a început cu Alin Lupeică și cu regretatul Florin Zalomir, a continuat cu Cosmin Hâncianu, Alexandru Sirețeanu, Tiberiu Dolniceanu, apoi cu Codrin Cozmuleanu, Răzvan Ursachi, Matei Cîdu, Alexandru Zmău, pentru ca vârsta să coboare tot mai mult, Casian Cîdu părăsind anul trecut Iașul la doar 16 ani!

Iulian Bițucă susține că va continua să sprijine întreaga scrimă ieșeană și că medalia de argint cucerită de Alexandru Eva (cu care a lucrat șapte ani la „Mușchetarul”) cu echipa de cadeți a României la Campionatele Europene de la Tallin, din februarie, i-a demonstrat că încă mai are un cuvânt de spus în antrenorat, în timp ce Cosmin Hâncianu revine și la inițierea copiilor, așa cum a făcut și la Steaua București, iar două dintre fostele sale sportive, Sabina Martiș și Tania Luțea, sunt acum componente ale reprezentativei de senioare a României!

Citiți și: Viitorul model Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster va fi produs la Mioveni! Când va începe producția celei de-a treia generații Duster

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *