Două turnee ITF de câte 25.000 de dolari sunt în plină desfășurare în Antalya. Dacă la începutul săptămânii buna desfășurare a meciurilor a fost dată peste cap de vremea nefavorabilă, de joi a apărut și tragica situație din Ucraina. În cele două turnee evoluează mai mulți jucători și jucătoare din Rusia și un ucrainean.

Andreea Prisăcariu (22 de ani, 335 WTA) a pierdut vineri meciul din primul tur al tabloului principal de simplu cu o spaniolă venită din calificări după ce câștigase primul set cu 6-1 și servise pentru meci, dar continuă la dublu, unde, alături de Carolle Monet (Franța), este în sferturi.

„Atleții nu simt nimic. Nu facem diferențe. Ne respectăm și ne petrecem timpul împreună, ca dintotdeauna. Sunt aici și cu ruși, și cu ucraineni. Ei sunt prietenii mei. Ei sunt prieteni și între ei. Nu e niciun fel de sentiment de ură. Pentru că sportivii mereu vor avea grijă unii de alții. Așa funcționăm”, ne-a declarat Andreea Prisăcariu.

Cezar Crețu (20 de ani, 564 ATP) a început joi meciul din primul tur de simplu, după ce a ajuns pe tabloul principal prin trei victorii consistente în calificări, meci pe care l-a continuat și câștigat vineri în compania bulgarului Alexandar Lazarov, mai bine clasat în ierarhia ATP. După o oră și jumătate de pauză a urmat confruntarea din turul al II-lea, cu bosniacul Norman Fatic (27 de ani, 287 ATP, favorit nr. 2), cel care pierdea în trei seturi în primul tur la „Concord Iași Open” 2021, cel mai puternic turneu ATP (Challenger 100) din România, în fața lui Hugo Gaston! Cezar a cedat cu 4-6, 4-6 și tot vineri a câștigat, alături de Mircea Jecan, meciul din primul tur la dublu!

„Am vorbit cu un tenisman ucrainean care locuiește la Kiev. Acolo se află mama sa, într-o zonă cumva mai sigură, în centrul orașului. Orașul este sub bombardament, prieteni de-ai săi au avut ghinionul să vadă bombe pe lângă casele lor. Este speriat! Cu jucători ruși n-am avut deocamdată contact”, ne-a declarat Cezar Crețu.

Dublu cu fiul lui Jorge Burruchaga!

Bogdan Apostol (26 de ani, 529 ATP) este al treilea ieșean din Antalya. El a părăsit proba de simplu în al doilea tur de calificări, iar vineri a pierdut în primul tur la dublu. Ieșeanul a făcut pereche cu argentinianul Roman Andres Burruchaga (20 de ani, 534 ATP la simplu), fiul fostului star Jorge Burruchaga, autorul golului victoriei Argentinei din finala Cupei Mondiale din 1986 împotriva Germaniei.

„Obișnuiam să joc fotbal, dar tatăl meu mi-a spus să aleg ce vreau. Și lui îi place tenisul…”, susține Roman Andres Burruchaga.

Citiți și: Supercar-uri necunoscute: douăsprezece mașini exotice de care probabil n-ați auzit niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *