Vicecampion la Under 16, ieșeanul Matei Onofrei a jucat în semifinale la dublu la un turneu ITF Under 18

Matei Onofrei, pregătit la Tenis Club Coreco Iași de antrenoarea Carmen Țibuleac, devenea în ultima decadă din mai vicecampion național Under 16, iar la început de iunie a participat la două turnee internaționale ITF pentru Under 18. 

Primul concurs a fost la Bistrița, iar primul tur a adus și cea mai mare surpriză, principalul favorit, Alex Coman (16 ani, nr. 164 mondial), fiind eliminat în trei seturi! În schimb, Matei Onofrei (16 ani) a beneficiat de un wild-card și a dispus în primul tur de canadianul Stefan Simeunovic (481 mondial) cu 3-6, 6-1, 6-3.

În al doilea meci la Bistrița, Matei s-a confruntat cu Dragoș Cazacu (270 mondial), cel în fața căruia pierdea în sferturi, în trei seturi, la Campionatele Naționale Under 18. Ieșeanul a început foarte bine jocul de la Bistrița și a câștigat primul set cu 6-3, pentru ca următorul să aibă nevoie de tie-break pentru a fi aflat deznodământul. Cazacu l-a câștigat la 4, iar apoi s-a impus cu 6-3 în actul decisiv și s-a calificat în sferturi, unde a fost eliminat de Alexandru Giurea, partenerul de dublu al lui Matei!

La dublu, Onofrei și Giurea au ajuns în semifinale, unde însă au fost întrecuți de favoriții nr. 1, Dragoș Cazacu/Stefan Simeunovic!

Tot la Bistrița, Daria Munteanu (nr. 792 mondial), pregătită la Coreco Iași tot de Carmen Țibuleac, a dispus în primul tur de Lucia Pinkova (Slovacia) cu 6-1, 6-4, apoi a întrecut-o pe Patricia Goina cu 6-3, 1-6, 7-6 (5). În sferturi a pierdut greu, cu 4-6, primul set al confruntării cu favorita nr. 7, Mara Gae (469 mondial), dar a egalat situația printr-un 6-3. Daria n-a mai contat însă în setul decisiv, în care n-a câștigat niciun ghem. 

Matei a mers de la Bistrița la Tg. Jiu, la un alt turneu ITF Under 18, acolo unde însă a intrat în calificări. Ieșeanul a câștigat categoric toate cele trei meciuri disputate, în cel decisiv pentru accederea pe tabloul principal administrându-i un dublu 6-3 principalului favorit, cehul Petr Panacek.

Pe tabloul principal, Onofrei a nimerit din chiar primul tur cu favoritul nr. 3, bulgarul Popov (locul 449 mondial), în fața căruia a cedat primul set cu 1-6. A echilibrat situația cu un 6-4, dar cu același scor a pierdut actul decisiv, ieșind și la dublu, alături de Călin Știrbu, tot din primul tur, după ce ei au cedat în super tie-break (9-11) în fața favoriților nr. 4.

Tot din tenis: „Concord Iași Open” 2021 are un nou director de turneu! Cine îl înlocuiește pe Daniel Dobre

Tenismanul ieșean Cezar Crețu a schimbat prefixul în clasamentul mondial!

O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România! Cum arată Baza Ciric, dar mai ales lista de înscrieri ce cuprinde un nume uriaș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *