Nu este prima oară când scriu despre fostul rugbist al Politehnicii Iași, Marian Moroșan, antrenor personal la Weider Gym, cel care se ocupă și de pregătirea fizică a actualei formații ieșene din Liga Națională de Rugby, dar și de micuții fotbaliști de la Steaua Magică, ca să nu uităm de judoka Vlăduț Simionescu, tot de la CS Politehnica Iași.

Deși este foarte ocupat, și-a promis încă de anul trecut, când s-a clasat al doilea la concursul internațional de culturism din cadrul Pro Nutrition Grand Prix, că pentru ediția din 2023 se va pregăti cu și mai mult simț de răspundere. La prima sa participare, în 2021, se clasase al șaptelea și totul pornise atunci de la dorința de a simți pe propria sa piele ce le cerea clienților săi. Știa el destule ca fost rugbist, dar a vrut să trăiască totul la maximum de intensitate.

De la primii săi pași pe scena de la Dej, unde s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute a XV-a ediție a amintitului Grand Prix, mai toți cei prezenți intuiau deja câștigătorul categoriei de greutate 80 de kilograme la seniori. Culturism seniori, nu veterani sau masters, ci cel mai înalt nivel! Marian Moroșan a etalat o formă de invidiat, a impresionat jurații și a câștigat concursul! Ce a avut în plus față de anul trecut ne spune în rândurile următoare.

„Deși am avut cu un kilogram mai puțin față de anul trecut, am fost mai masiv, mai calitativ. N-a fost deloc simplu să «direcționez» masă musculară acolo unde aveam mai mare nevoie, în zona spatelui și a picioarelor. Este foarte greu de îmbunătățit calitatea musculară în acele zone, și nu neapărat că sunt grupe mari, dar am reușit. Mi-a părut rău că n-a putut fi prezent și câștigătorul de anul trecut, însă concursul mi s-a părut și mai echilibrat ca în 2022”.

Pregătirea s-a întins pe o perioadă de zece luni! Zece luni pline de sacrificii în condițiile în care el muncește câte paisprezece ore pe zi, câte șase zile pe săptămână!

„Pe lângă antrenamente, am avut și o dietă foarte strictă în acele zece luni. N-am ratat nicio masă, am mâncat de fiecare dată ce era scris pe hârtie, ce era deja programat. Nu m-am abătut deloc, n-a contat că a fost Crăciun, Paște sau ziua mea”, ne-a declarat antrenorul de la Weider Gym, cel care pe 5 septembrie a împlinit 33 de ani.

Locul 7 în 2021, locul 2 în 2022 și locul 1 în 2023! L-am întrebat dacă se mai prezintă și anul viitor.

„Gata, am terminat cu culturismul, mai ales că am ocupat primul loc. Mi-am demonstrat ce era de demonstrat, am aflat ce era de aflat, pentru mine îmi este suficient. Am arătat că nu există vreo rețetă-minune pentru ceva, ci un singur ingredient care îți poate asigura succesul, dar de care mai toți ne cam ferim – MUNCA! Mi-a fost cumplit de greu să duc toate aceste luni la bun sfârșit. Chiar dacă n-aș fi câștigat, tot aș fi fost împăcat cu mine însumi că am dat totul, tot ce am putut eu mai bun. Mie însă îmi place să ajut oamenii să facă sport, să împărtășesc cu ei tot ce știu, iar un regim de pregătire precum cel pentru concursul din 2023 mi-ar consuma prea mult timp și energie și nu m-aș putea concentra la maximum doar pe ceea ce îmi place”, ne-a mai spus Marian Moroșan.

Citiți și: Noul Volkswagen ID.7 complet electric poate fi comandat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *